• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Van den Bosch: "Koersfiets komt er snel aan voor Stig"

  Stig Broeckx deelde zijn geluk over een tochtje op de mountainbike

  Paul Van den Bosch is een van de mensen die Stig Broeckx al sinds zijn ongeval in de Ronde van België 2016 van kortbij opvolgt. De foto's van het ritje op de mountainbike komen voor de topcoach dan ook niet als een verrassing: "Het is logisch dat Stig nog uitdagingen zal aangaan."

  "Vrouwenfiets was al een mirakel"

  "Stig maakt gigantische sprongen", zegt Paul Van den Bosch. "Hij zit nu op een niveau waarvan niemand in de medische wereld dacht dat hij zou geraken."

   

  "Eerder dit jaar reed hij al met een soort ligfiets en een driewieler.  Voor de mensen die hem van kortbij volgen was het een mirakel toen hij voor het eerst met een vrouwenfiets reed. En nu dus op de mountainbike. Daar is hij zo gelukkig mee dat hij het openbaar maakt."

  "Hij draagt het wielrennen nog altijd in zijn hart"

  Op de Instagram-foto's betrekt Stig Broeckx ook zijn vader en zijn vriendin. Opvallend is ook dat hij op elke foto pronkt in zijn Lotto-outfit.

   

  Paul Van den Bosch: "Hij draagt het wielrennen nog altijd in zijn hart. Hij weet wat er gebeurd is, maar dat heeft hem niet doen afkeren van de koers. Integendeel. Hij houdt van het wielrennen, de fiets en zijn ploeg. "

   

  "De vriendin van Stig is fantastisch. Hoe zij ermee omgaat, is bewonderenswaardig. Ook de ouders zijn altijd blijven geloven in beterschap. Dat zijn mensen die de moed niet laten zakken. Als je omringd bent door mensen die mee positief denken, dan helpt je dat om stappen te blijven zetten."

  "Ritje op koersfiets komt er snel aan"

  In een gesprek met Studio Brussel gaf Stig al te kennen dat hij snel weer op de koersfiets wil. Is die volgende stap realistisch?

   

  "Ik denk zelfs dat de koersfiets er redelijk snel zal aankomen", antwoordt Paul Van den Bosch. "Maar er gaapt toch nog een gigantische kloof tussen ritjes maken van 40 kilometer en competitief fietsen zoals hij dat vroeger deed."

   

  "Maar Stig is nog altijd een topsporter. Hij beseft dat trainen hem beter maakt. Dan komt de topsporter boven die grenzen wil verleggen en de focus houdt. Daarom staat hij waar hij nu staat."

  Stig beseft dat trainen hem beter maakt. Dat is de topsporter in hem die grenzen wil verleggen.

  Paul Van den Bosch

  "Stig zal nog uitdagingen aangaan"

  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Veel atleten gaan na een ongeval volop voor bijvoorbeeld de Paralympische Spelen.

   

  Paul Van den Bosch: "Ik weet niet of hij daarmee in zijn hoofd zit, maar ik sluit niets uit. Dat hij nog uitdagingen zal aangaan, dat is logisch."

   

  "Maar welke uitdagingen hem passen, daar moeten we geen uitspraken over doen. Het belangrijkste is dat hij blijft evolueren en daar gelukkig mee is", besluit de coach.

  Paul Van den Bosch

  Paul Van den Bosch: "Het belangrijkste is dat Stig blijft evolueren en daar gelukkig mee is."