• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter Timmers mag vandaag het ziekenhuis verlaten

  Pieter Timmers.

  "Pieter mag straks naar huis", laat zijn echtgenote weten.

  Zwemmer Pieter Timmers (30) mag het ziekenhuis in de loop van vandaag verlaten. Timmers werd gisteren opgenomen met een longprobleem. Het is nog niet duidelijk wanneer Timmers de trainingen weer kan hervatten.

  Pieter Timmers had enkele jaren geleden al last van een klaplong en werd gisteren opgenomen met een nieuw longletsel. "Op de CT-scan is te zien dat er nog een beperkte hoeveelheid lucht vooraan en opzij onder de long zit", legt Elle De Leeuw, echtgenote van Timmers, uit.

   

  "Die lucht beweegt naar plaatsen waar de long niet meer verkleefd is, waar die dus is losgekomen van zijn ribbenkast. De chirurg hoopt nu dat zijn long verder spontaan zal herstellen."

   

  "Dat zal nog even tijd nodig hebben. Pieter mag straks naar huis en er worden de komende dagen en volgende week controlefoto's gemaakt om het te blijven opvolgen. Wanneer hij weer het bad kan induiken? Dat zal hij zelf bekijken in functie van de last."