• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam is 1 van 5 supergenomineerden voor IAAF-atletiekprijzen 2018

  " "

  Voor de Europese bond EAA kreeg de Britse Asher-Smith de voorkeur op Thiam.

  Nafissatou Thiam maakt kans op de trofee voor Wereldatlete van het Jaar. De internationale bond IAAF heeft de 5 supergenomineerden bekendgemaakt. Op 4 december weet de Europese kampioene 7-kamp of ze zichzelf opvolgt.

  Vorige maand loste de IAAF een eerste nominatielijst met 10 namen. Vandaag werd die gehalveerd. Naast Thiam zijn ook de Britse sprintster Dina Asher-Smith (EK-goud op 100, 200 en 4x100m), de Keniaanse Beatrice Chepkoech (WR 3.000m steeple), de Colombiaanse ver- en hink-stap-springster Caterine Ibarguen (1e Diamond League) en de Bahamaanse spurtster Shaunae Miller-Uibo (1e Diamond League).

   

  Op 4 december kennen we de laureate op de IAAF Athletics Awards in Monaco. Drie partijen mochten tot 12 november stemmen: de raad van bestuur van de IAAF voor 50 procent, de leden van de IAAF voor 25 procent én het publiek (via Twitter en Facebook) voor 25 procent.

   

  Voor de Europese bond (EAA) greep Thiam naast de trofee van atlete ven het jaar. Die prijs ging naar Asher-Smith.