• home
 • video
 • pas verschenen

  Stig Broeckx kan weer fietsen na doodsmak: "Deed me heel veel deugd"

  Stijn Vlaeminck en Stig Broeckx

  Stig Broeckx krijgt een ster van Studio Brussel.

  Tweeënhalf jaar na zijn zware val in de Ronde van België heeft Stig Broeckx 40 kilometer afgelegd met zijn mountainbike. "De volgende keer rijd ik met mijn koersfiets", vertelt de 28-jarige renner opgewekt bij Studio Brussel.

  Nadat hij in mei 2016 door een motard werd gereden in de Ronde van België begon Stieg Broeckx aan een lange revalidatie. Zaterdag kon hij zichzelf eindelijk belonen met een ritje op zijn mountainbike. Broeckx legde 40 kilometer af met zijn mountainbike.

   

  "En dat deed me heel veel deugd", zei hij vanochtend op Studio Brussel. "De volgende keer wil ik op mijn koersfiets stappen, dat is mijn volgend doel."

   

  Tijdens zijn revalidatie heeft Broeckx alles opnieuw moeten leren. "Stappen, praten, heel veel", vertelde de coureur, die de koers nog altijd volgt. "Ja, ik voel nog heel veel liefde voor het wielrennen."

  Het gesprek met Stig Broeckx op Studio Brussel: