• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League bevestigt na lange dag vergaderen vertrouwen in Pierre François

  Pierre François.

  Pierre François blijft op post.

  Pierre François heeft de Algemene Vergadering van de Pro League overleefd. De CEO van de Pro League lag onder vuur over zijn mogelijke rol in het Moeskroen-dossier, maar behoudt unaniem het vertrouwen. Op één na alle clubs gaven ook hun fiat om François als lid te behouden van het Expert Panel dat de problematiek naar spelersmakelaars uitpluist.

  Zahavi en Moeskroen

  Het gerecht viel vorige week binnen bij Moeskroen in een onderzoek naar witwassen en onwettige aandeelhouderconstructies. In die context werd ook Pierre François genoemd.

   

  Uit documenten van Football Leaks bleek dat François in zijn communicatie bevestigde dat de Israëlische spelersmakelaar Pini Zahavi de sterke man was bij Moeskroen, wat volgens het FIFA-reglement verboden is.

   

  François had donderdag al verantwoording moeten afleggen op de vergadering van de 1B-clubs en moest zich vandaag ook verdedigen op de vergadering van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Pro League.

   

  "Rekening houdend met de uiteenzetting van Pierre François – inhoudende het voorleggen van stavingstukken – bevestigt de Algemene Vergadering unaniem het vertrouwen in François en is deze van oordeel dat hij kan blijven functioneren als CEO van de Pro League", meldt de Pro League in een persbericht.

  Expert Panel

  Pierre François zit ook het onafhankelijke expertenpanel voor dat aangewezen is om de problematiek rond de spelersmakelaars te bestuderen. Op één club na had geen enkele stemgerechtigde er iets op tegen dat hij die taken op zich zou blijven nemen.

   

  De Pro League-CEO blijft dus een team vormen met voormalig vicepremier Melchior Wathelet en sportadvocaat Wouter Lambrecht. Op 17 december zouden zij een interne code met aanbevelingen omtrent de omgang met spelersmakelaars klaar moeten hebben.