• home
 • video
 • pas verschenen

  Raymond van Barneveld gooit in 2019 zijn laatste darts

  In 2019 verliest de internationale dartswereld een topper: de Nederlander Raymond van Barneveld (51) heeft zijn afscheid aangekondigd voor na het WK eind volgend jaar. "Ik kan het niet meer bijbenen."

  Nummer 1 in PDC en BDO

  Van Barneveld was vijf keer de beste van de wereld: hij won 4 titels bij de British Darts Organisation (BDO) in 1998, 1999, 2003 en 2005 en eentje bij de Professional Darts Corporation (PDC).

   

  De voormalige postbode vocht heel wat legendarische duels uit met recordwereldkampioen Phil "The Power" Taylor, die het begin dit jaar voor bekeken hield.

   

  "2019 wordt mijn 35e jaar als darter op het hoogste niveau en het wordt mijn laatste jaar", vertelde de voormalige nummer 1 van de wereld (zowel BDO, als PDC). "Ik merk aan mezelf dat ik het niet meer kan bijbenen."

   

  "Ik voel me niet meer 100 procent fit en in mijn privéleven is veel gebeurd. Ik kan dit niet meer elke week opbrengen en mis de echte motivatie. Ik ben een winnaar, maar momenteel win ik geen toernooien meer. Het zou geweldig zijn als ik een van de komende grote toernooien toch nog op mijn naam schrijf."

   

  "Barney" wil nog meedoen aan twee wereldkampioenschappen: dit jaar en eind 2019. Daarna zit het erop.

  "Aan alle goeie dingen komt een eind"