• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Coucke ontwijkt alle vragen: "Er zal hard gewerkt worden"

  Marc Coucke gaat niet in op de vragen.

  De Pro League behoudt het vertrouwen in CEO Pierre François, maar meer informatie kwam er niet naar buiten na de algemene vergadering. Ook Marc Coucke gaf weinig prijs.

  Marc Coucke kreeg na afloop van de vergadering heel wat vragen, maar de voorzitter van de Pro League ging niet echt in op die vragen. "We hebben de hele dag vergaderd. De Pro League wil het voortouw nemen op het vlak van integriteit en we hebben daarrond enkele goeie werksessies gehad."

   

  "Er zal de volgende weken hard gewerkt worden. De groep experten is heel hard aan het werken om de juiste maatregelen te nemen. De Pro League zal bepaalde positieve precedenten scheppen rond de integriteit van voetbalcompetities. Dat wordt ook internationaal gevolgd."

   

  Meer wou Coucke niet kwijt. "We werken met drie stappen en eens we de juiste stap gezet hebben, dan zullen jullie alle informatie krijgen. Maar laat die mensen nu eerst op hun gemak werken." Op de vraag of voortdoen met de in opspraak geraakte Pierre François als CEO wel zo'n goed idee is met het oog op integriteit, daar wou Coucke niet op antwoorden.

   

  François blijft ook aan boord van het Expert Panel, het onafhankelijke expertenpanel dat aangewezen is om de problematiek rond de spelersmakelaars te bestuderen. Samen met voormalig vicepremier Melchior Wathelet en sportadvocaat Wouter Lambrecht werkt hij aan een interne code met aanbevelingen omtrent de omgang met spelersmakelaars.

  Marc Coucke: "Laat de experten op hun gemak werken"