• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: James trakteert ex-ploeg Miami op monsterdunks en 51 punten

  " "

  LeBron James maakt voor de 12e keer in zijn carrière 50 punten of meer.

  LeBron James heeft zich niet ingehouden in zijn eerste duel als Laker tegen zijn voormalige werkgever Miami: met 51 punten zette de NBA-vedette zijn beste score van het seizoen neer. De Lakers wonnen met 97-113. Golden State liep bij San Antonio dan weer tegen een derde verlies naeen aan.

  James speelde van 2010 tot 2014 bij de Miami Heat, goed voor 4 Eastern Conference-titels en 2 NBA-kampioenschappen. Hij was afgelopen nacht alomtegenwoordig: 19 punten na het eerste kwart, 28 bij de rust, 42 na het derde en 51 in totaal. Het was de 12e keer in zijn carrière dat King James de kaap van 50 punten haalde.

   

  De meervoudige MVP dunkte erop los. 19 van zijn 31 shotpogingen - waaronder 6 op 8 driepunters - gingen binnen. Voeg daarbij nog 8 rebounds, 3 assists, 2 steals, 1 block en 7 op 10 vrijworpen en zijn avond was compleet. "Het is altijd geweldig om hier terug te komen. Ik heb hier zoveel mooie dingen meegemaakt in deze zaal", mijmerde James. "Als we zo goed verdedigen als vandaag, zijn we een heel goed team."

   

  Dankzij hun nieuwe recruut wonnen de Lakers 5 van hun laatste 6 wedstrijden, waardoor ze naar de 7e plaats oprukken in de Western Conference.

  Een bloemlezing van James' dunks:

  Bekijk de match van LeBron James:

  Golden State mist Curry en Green: 3 nederlagen op een rij

  Regerend kampioen Golden State Warriors heeft een Texaanse roadtrip in mineur beleefd: 3 keer werd er verloren. Na Houston (107-86) donderdag en Dallas (112-109) zaterdag was zondag ook San Antonio te sterk: 104-92.

   

  De geblesseerden Stephen Curry (adductoren) en Draymond Green (voet) worden danig gemist. De Spurs keken evenwel niet om: LaMarcus Aldridge (24 ptn) en DeMar DeRozan (20 ptn) duwden de tweevoudige titelverdediger de dieperik in. De 26 punten van Kevin Durant en 25 van Klay Thompson konden het tij niet keren.

   

  Het is nog maar de 3e keer sinds coach Steve Kerr in 2014 Golden State onder zijn hoede nam. Na een zesde nederlaag dit seizoen - de 5e in hun laatste 7 matchen - zijn de Warriors hun eerste plaats in het westen kwijt aan Portland.

  Bekijk het verlies van Golden State in San Antonio: