• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse oud-topvoetballer Gascoigne beschuldigd van aanranding

  " "

  Paul Gascoigne heeft een verleden van drugs- en alcoholproblemen.

  De Engelse spoorwegpolitie heeft vandaag bekendgemaakt dat voormalig Engels voetbalvedette Paul Gascoigne in staat van beschuldiging is gesteld voor aanranding. Eind augustus zou het 51-jarige enfant terrible een vrouw seksueel aangeraakt hebben op een trein.

  De voormalige middenvelder van Tottenham, Newcastle, Lazio en Glasgow Rangers werd na de feiten opgepakt in het treinstation van Durham, maar later vrijgelaten. De politie onderzocht de zaak en komt nu met een beschuldiging.

   

  Op 11 december moet "Gazza" voor de rechter verschijnen. Zijn management was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

   

  De 57-voudige international - die op het WK 1990 in de 2e ronde een beslissende rol speelde in de dramatische 1-0-zege tegen de Rode Duivels - staat al meerdere jaren bekend voor zijn problematische gedrag. Dat heeft te maken met zijn alcohol- en drugsverslaving.

   

  Nadat Gascoigne tegen de Belgen de vrijschop afdwongen en gegeven had waaruit David Platt in de 119e minuut scoorde, stootte Engeland door tot de halve finales. Daarin kreeg hij geel tegen West-Duitsland, waardoor hij een eventuele finale zou missen. Zijn tranen na die kaart gingen de wereld rond.