• home
 • video
 • pas verschenen

  Clubs uit Eerste klasse B eisen schadevergoeding van Moeskroen

  Moeskroen krijgt een schadeclaim van de 8 1B-clubs.

  De acht ploegen uit eerste klasse B gaan niet aan de zijlijn toekijken nu ook Moeskroen in het vizier van het gerecht is gekomen. Ze eisen allemaal een schadevergoeding van Moeskroen.

  8 clubs uit 1B willen schadevergoeding

  Vorige week viel het gerecht binnen bij Moeskroen. Onder meer de band van de eersteklasser met makelaar Pini Zahavi wordt onderzocht. Pierre François, CEO van de Pro League, zou geweten hebben dat Zahavi de club in handen heeft, wat verboden is volgens het FIFA-reglement.

   

  Dat zou betekenen dat Moeskroen toen onterecht zijn licentie heeft gekregen. De acht huidige clubs uit Eerste klasse B (KV Mechelen, Westerlo, Beerschot-Wilrijk, Tubeke, Union, Lommel, OH Leuven en Roeselare) vinden dat zij daarom benadeeld zijn en eisen een schadevergoeding van Moeskroen.

  7 clubs uit 1B willen uitspraak voor 1 juni

  Daarnaast hebben ook de zeven tegenstanders van KV Mechelen in 1B een gezamenlijk standpunt in genomen. De 7 clubs spelen de rest van het seizoen uit onder voorbehoud en vragen aan de Belgische voetbalbond dat er voor 1 juni een uitspraak komt in de zaak rond KV Mechelen. Op 15 juni wordt de indeling van de reeksen voor volgend seizoen bekendgemaakt.