• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Put loodst Guinee naar de eindronde van de Africa Cup

  Paul Put.

  Paul Put mag met Guinee naar de Africa Cup 2019 in Kameroen. Ook Ivoorkust en Algerije hebben een ticket voor het toernooi op zak.

  Het Guinee van Paul Put speelde vandaag 1-1 gelijk tegen Ivoorkust. Na het 2-2-gelijkspel tussen concurrenten Rwanda en de Centraal-Afrikaanse Republiek eerder op de dag was Guinee al zeker van zijn ticket.

   

  Ivoorkust is dankzij de puntendeling ook zeker van deelname aan de Africa Cup. Voor Guinee scoorde Mohamed Yattara (ex-Standard). Jean-Michel Seri (Fulham) maakte gelijk voor de bezoekers.

  De hoogtepunten van Guinee-Ivoorkust, met vuurwerk na de match:

  Algerije vlotjes

  Algerije dankt sterspeler Riyah Mahrez voor de kwalificatie. De buitenspeler van Manchester City trof twee keer raak in de 1-4-zege van de Woestijnvossen bij Togo.

   

  Youcef Attal, vorig seizoen actief bij Kortrijk, deed het net ook een keer trillen. Algerije (10 ptn) kan door de zege bij Togo niet meer bijgehaald worden in groep D. 

  De hoogtepunten uit Togo-Algerije:

  Congolese derby

  In groep G stond de Congolese derby op het programma: Congo-Brazzaville versus Congo-Kinshasa. Het duel eindigde op 1-1, maar werd volledig overschaduwd door een enorme plensbui die goed voetballen amper toestond. Na de wedstrijd kwam het bovendien tot rellen tussen de ordediensten en ontevreden supporters.


  Christian Luyindama (Standard) en Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) speelden mee bij de bezoekers, Marvin Baudry (Zulte Waregem) stond aan de aftrap bij de thuisploeg.


  Beide Congo's hebben nog werk voor de boeg om zich te plaatsen voor de Africa Cup. DR Congo is derde in de poule met zes punten. Congo-Brazzaville is laatste met vijf punten. Enkel de eerste twee landen van de groep - momenteel Zimbabwe (8) en Liberia (7) - plaatsen zich.

  De hoogtepunten van het duel der Congo's:

  Mauritanië is er voor het eerst bij

  In groep I verzekerde Mauritanië zich voor het eerst in zijn geschiedenis van deelname aan de Africa Cup. Mauritanië won in Nouakchott met 2-1 van Botswana en telt zo 12 punten na vijf speeldagen. Angola (9) en Burkina Faso (7) spelen op de slotspeeldag voor het laatste ticket.