• home
 • video
 • pas verschenen

  EHF-droom is veraf voor Bocholt na thuisnederlaag tegen Cuenca

  In de kwalificaties van de EHF-beker handbal heeft Bocholt thuis verloren van het Spaanse Cuenca. Volgende week trekt Bocholt naar Spanje, maar met de 29-34-nederlaag van zondag wordt kwalificatie moeilijk.

  Bocholt probeert zich tegen de Spaanse topclub Cuenca als eerste Belgische team in de geschiedenis te plaatsen voor de groepsfase van de EHF-beker. Maar in de heenmatch bleken de Spaanse profs in Bocholt een maatje te groot voor de thuisploeg: 29-34.

   

  "Cuenca is een Spaanse topclub en we zijn bij momenten overklast. Zij waren vandaag beter", geeft Bocholt-speler Brecht Wertelaers grif toe. "We hebben te veel respect getoond."

   

  Bocholt stuitte ook meermaals op een geweldig sterke Spaanse goalie. "Die heeft er echt veel gemaakte goals uitgehaald, anders was het nog heel wat spannender geweest. Wij hebben ook wel veel gemist. Hopelijk gaat dat beter in de terugmatch."

   

  "Je zag vandaag het verschil tussen een amateurclub en een profclub. Hun niveau is gewoon een stap hoger. Dankzij de BeNe-League groeien wij ook wel stilaan naar een hoger niveau."