• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Merckx boekt zijn 9e wereldbekerzege driebanden in Seoel

  " "

  Eddy Merckx (50) vloert de Griek Filippos Kasidokostas (35) in de finale.

  's Werelds nummer 5 Eddy Merckx heeft de wereldbekermanche driebanden in Seoel naar zijn hand gezet. In de finale versloeg de 50-jarige Belg de 15 jaar jongere Griek Filippos Kasidokostas (UMB-46) met 40-19.

  Kasidokostas, die in 2009 het WK en in 2010 zijn enige wereldbekermanche won, opende sterk met een reeks van 7 caramboles. Merckx, wereldkampioen in 2006 en 2012, sloeg evenwel meteen terug en kon na reeksen van 4, 5 en 6 de pauze halen met een 22-11-voorsprong.

   

  De Griek milderde nog even tot 22-18, maar daarna liep Merckx weg met 2 reeksjes van 4 en 1 serie van 8. Merckx haalde een gemiddelde van 2.105 per beurt, Kasidokostas 1.000.

   

  Het is de 9e wereldbekerzege voor Merckx. In de halve finale klopte hij de Nederlander Dick Jaspers (UMB-2) met 40-34. Op de wereldranking klimt hij naar de derde plaats.

  Caudron blijft nummer 1 ondanks vroege exit

  Eddy Merckx bezegelde in de kwartfinale het lot van Eddy Leppens. Roland Forthomme haalde eindfase niet. Frédéric Caudron overleefde de eerste dag van de hoofdtabel niet, maar blijft wel nummer 1 van de wereld.