• home
 • video
 • pas verschenen

  Dovizioso triomfeert in uitgeregende slotrace van MotoGP in Valencia

  " "

  De race werd even stopgezet door de felle regenval. Dovizioso rijdt met het nummer 4.

  Het WK MotoGP heeft een spectaculaire ontknoping gekregen in Valencia: Andrea Dovizioso (Ducati) heeft een race geteisterd door regenval naar zijn hand gezet. Meerdere toppers, onder wie wereldkampioen Marc Marquez (Honda), kwamen ten val. De race werd zelfs even stilgelegd.

  Marquez maalde niet om zijn val, want hij was al lang verzekerd van een vijfde wereldtitel in de koningsklasse van het WK snelheidsmotoren. Dovizioso reed naar zijn 4e zege van het seizoen (na Qatar, Tsjechië en San Marino). De 32-jarige Italiaan is vicewereldkampioen.

   

  Zevenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi (Yamaha) vervolledigt op zijn 39e het WK-podium.  Rossi kwam ten val toen hij in 2e positie lag en viel naar 13 terug. Polesitter Maverick Vinales, die 2 WK-punten minder telde dan Rossi, moest opgeven na een val.

  Staande ovatie voor Dani Pedrosa na 295e en laatste GP

  Halfweg, in de 14e ronde, moest de race even geneutraliseerd worden door de stortbuien, die de piste kletsnat maakten. Dovizioso haalde het uiteindelijk voor de thuisrijders Alex Rins (Suzuki) en Pol Espargaro (KTM).

   

  Dani Pedrosa kreeg een staande ovatie in de Honda-garage voor zijn 5e plaats. Op zijn 33e houdt hij het na 295 GP's voor bekeken. De drievoudige vicewereldkampioen MotoGP eindigde dit jaar voor het eerst in 18 WK-seizoenen in geen enkele race op het podium. 

   

  Pedrosa reed zijn hele carrière voor Honda, dat dit jaar alles pakte: de wereldtitel bij de rijders, bij de constructeurs en per team.

   

  Onze landgenoot Xavier Siméon was niet van de partij in zijn laatste race. Hij viel vrijdag en mocht met een hersenschudding niet starten. Hij rijdt volgend jaar in het nieuwe MotoE-kampioenschap.