• home
 • video
 • pas verschenen

  Ann Wauters over knieblessure: "Mijn geduld raakt stilaan op"

  0 / 0

  Ann Wauters timmert nog steeds aan de weg terug na een knieblessure, maar haar revalidatie loopt minder vlot dan ze gehoopt had. "Het begint toch wat frustrerend te worden", zegt Wauters, die komende week opnieuw onder het mes gaat.

  Op het WK basketbal, waar de Belgian Cats knap 4e werden, speelde Ann Wauters al op halve kracht door een aanslepende knieblessure. Een zestal weken later is er nauwelijks beterschap. "Ik had na 6 weken rust gehoopt dat het toch al beter zou zijn", vertelt Wauters aan Sporza.

   

  "In het dagelijkse leven ondervind ik nog altijd hinder. Dat begint wel wat frustrerend te worden. Ik weet dat ik geduld moet hebben, maar dat raakt stilaan op."

   

  Daarom werd beslist om komende week een kijkoperatie te doen. "Ook voor mijn gevoel, want nu is er weinig vooruitgang en wat onzekerheid. Is het enkel dat kraakbeen of hapert er nog iets?"

   

  "Een kraakbeenletsel is moeilijk en de dokters kunnen niet veel garanties geven. Toch hoop ik dat het nog beter zal worden, want nu is het nog niet goed."

  "Geen club nodig om er te staan op het EK"

  In juni en juli 2019 staat er opnieuw een EK op het programma. "Ik heb dus toch nog een aantal maanden om fit te geraken voor het EK", zegt Wauters.

   

  "Of ik voor het EK nog bij een club zal spelen? Dat is moeilijk te voorspellen. Ik denk niet dat het voor mij een voorwaarde is om er te staan op het EK. Voor een toernooi heb je altijd een lange voorbereiding van een zestal weken. Samen met de medische staf kan ik fit geraken, ook al speel ik niet voor een team."