• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vanderhaeghe: "KVK-supporters blijven het belangrijkste"

  Yves Vanderhaeghe keert na drie jaar terug naar het oude nest.

  Yves Vanderhaeghe keert na drie jaar terug naar het oude nest.

  KV Kortrijk heeft op Twitter zijn nieuwe hoofdcoach Yves Vanderhaeghe voor het eerst aan het woord gelaten. Vanderhaeghe wil de band met de supporters opnieuw steviger aanhalen, en "de sterke thuisreputatie van de club herstellen". 

  Enkele uren nadat KV Kortrijk coach Glen De Boeck aan de deur had gezet, maakte de club bekend dat Yves Vanderhaeghe terugkeerde naar de plek waar voor hem alles begon. Gisteren verwelkomde KVK-TV de nieuwe hoofdcoach. 

   

  "Er is zeker een grote link tussen mij en KV Kortrijk", opende Vanderhaeghe. "Bij KVK heb ik mijn trainerscarrière aangevat onder Hein Vanhaezebrouck, was zes jaar assistent en eentje hoofdcoach. Ik ben ook van deze streek."

   

  "Dit voelt dan ook een beetje aan als thuiskomen. De entourage bij de club is niet zo veel veranderd, zelfs niet na de overname van meneer Tan. Hier zal ik mij meteen weer op mijn gemak voelen. Dit is voor mij een mooie uitdaging."

   

  "Ik hoop dat we opnieuw onze thuisreputatie kunnen waarmaken, ik ben alvast tevreden over het spelersmateriaal dat ik ter beschikking heb. Glen (De Boeck) heeft mooi voetbal gebracht. Ik hoop zijn werk verder te kunnen zetten, maar wel wat meer punten te pakken."

  "Supporters kunnen ons aan veel punten helpen"

  Vanderhaeghe sprak ook verzoenende taal naar de KVK-supporters toe, die de nieuwe coach de afgelopen dagen onomwonden als "judas" hadden omschreven. 


  "We zijn en blijven een sympathieke volksclub, dat mogen we -ook naar onze supporters toe- niet vergeten. Want zij blijven het belangrijkst in deze club. Zij laten altijd veel van zich horen tijdens een thuiswedstrijd, waardoor  ze ons in het Guldensporenstadion aan veel punten kunnen helpen."

  VIDEO: KVK-coach Vanderhaeghe aan het woord