• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hebben tot het laatste moment gewerkt om Lukaku fit te krijgen"

  Roberto Martinez op de persconferentie in Zwitserland.

  Roberto Martinez op de persconferentie in Zwitserland.

  De Rode Duivels bereiden zich in Luzern voor op de Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland van zondagavond. Vincent Kompany ontbrak er op het trainingsveld.

  Een dag voor de wedstrijd tegen Zwitserland in de Nations League heeft Roberto Martinez met de pers gepraat in Luzern. De Belgische bondscoach bleef stil over Vincent Kompany, die zaterdag na de persbabbel niet op het trainingsveld stond. Wel gaf hij meer uitleg over Romelu Lukaku, die in België bleef met een blessure.

   

  "Romelu werkt in Brussel aan zijn herstel. Hij was al onzeker toen hij naar de nationale ploeg kwam. Hij miste de Champions League-match tegen Juventus en in de Manchester Derby maakte hij niet veel minuten", zei Martinez.

   

  "Na de eerste training voelde Romelu zich niet 100 procent en nadien heeft ons medische departement tot het laatst moment gewerkt om hem fit te krijgen. November is traditioneel een maand waarin je met geblesseerden te maken krijgt. We concentreren ons op de spelers die er hier wel bij zijn. Zondag krijgen zij in de laatste interland van het jaar de kans om iets groots neer te zetten."

  Romelu Lukaku met kinesist Lieven Maesschalck

  Romelu Lukaku met kinesist Lieven Maesschalck

  "Paspoortproblemen niet de schuld van Carrasco"

  Wie er ook niet bij is tegen Zwitserland is Yannick Carrasco. De flankaanvaller raakte door paspoortproblemen niet weg uit China. "Niet zijn schuld", benadrukte Martinez.

   

  "We hebben geprobeerd om hem tijdig in België te krijgen, maar dat is dus niet gelukt. We kunnen daar als federatie weinig aan veranderen, ook Yannick niet. Hopelijk krijgt hij het snel opgelost, want het seizoen in China is afgelopen en deze periode is cruciaal voor hem om te recupereren. Na het WK heeft hij niet echt vakantie gehad."

  "Goeie moment voor Origi"

  Om de afwezigheid van Carrasco op te vangen, riep Martinez Divock Origi op. De aanvaller van Liverpool is er voor het eerst sinds maart nog eens bij, ook al kon hij dit seizoen nog niet schitteren bij zijn club.

   

  "Maar de laatste weken ontvangen we goede trainingsrapporten van Divock en in de Champions League tegen Rode Ster Belgrado deed hij het goed. We vonden dat dit het goeie moment was om hem bij de selectie te halen. Voor hem kan dat een boost zijn voor de rest van het seizoen."

  Bekijk de persconferentie met Hazard en Martinez