• home
 • video
 • pas verschenen

  Oranje in roes na de zege tegen wereldkampioen Frankrijk

  Nederland had heel wat te vieren na de knappe zege tegen Frankrijk.

  Nederland heeft heel wat te vieren na de knappe zege tegen Frankrijk.

  In Nederland wordt sinds gisteren de polonaise gedanst. De knappe winst tegen wereldkampioen Frankrijk heeft de voetbalfans in een delirium gebracht. “Ja, we worden weer wereldkampioen”, klinkt het opnieuw als vanouds vol overtuiging en met veel branie. Een bloemlezing van feiten, commentaren en krantenkoppen.

  Het Nederlandse elftal klopte gisteren in eigen huis een verrassend zwak Frankrijk met 2-0.  Die winst heeft wel wat in beweging gezet bij onze voetbalgekke noorderburen. En niet alleen het goede gevoel bij de Oranje-supporters kent hoge pieken, ook de feiten spreken voor zich.

   

  • Voor het eerst in zes duels tegen Frankrijk werd er niet verloren.
  • De Kuip is meer dan ooit het stadion waar Oranje presteert : gisteren won het Nederlands elftal voor de 15e keer op een rij in Rotterdam. Volgens de Oranjevolgers zou het dan ook al te gek zijn om De Kuip af te breken.
  • In de volgende editie zal Nederland zeker spelen in de hoogste divisie van de Nations League. Dat was vooraf met tegenstanders als Duitsland en Frankrijk bijna ondenkbaar.
  • Oranje heeft ervoor gezorgd dat Duitsland degradeert. Alleen de combinatie van de woorden Duitsland en degradatie doet de Nederlander glimlachen.  
  • Bij de volgende bekendmaking van de FIFA-ranking zal Nederland niet ver meer van de top 10 verwijderd zijn. Begin 2018 stond Oranje nog op plaats 21. Het ultieme dieptepunt was er in augustus 2016 toen Oranje  nog tussen landen als Kameroen, Tunesië en Oostenrijk op de 36e plaats stond.
  • Als op 2 december de loting voor de kwalificaties van het EK 2020 in Dublin plaatsvindt, mag Ronald Koeman op de eerste rij gaan zitten. Nederland zit immers, zoals zijn status dat betaamt, in pot 1.
  • Nederland heeft maandag in Gelsenkirchen (Duitsland) voldoende aan een gelijkspel om in juni volgend jaar de eindronde  ( Final Four ) van de allereerste Nations League te spelen.

  Op de sociale media worden heel wat vreugdekreten geslaakt

  Ook Nederlandse media vol lof voor Oranje

  De meestal nuchtere Nederlanders waren na de wedstrijd in de wolken. De reacties op social media glommen van trots en ook de Nederlandse krantenkoppen van vandaag spreken boekdelen. 

   

  NRC bewondert de "krachttoer van het Nederlands elftal", en spreekt van "een traktatie voor het volk". Ook het Algemeen Dagblad steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken: "Oranje heer en meester tegen wereldkampioen Frankrijk". Het Parool zag dan weer een "sensationele nieuwe aflevering van de goednieuwsshow bij Oranje". 

  Duitse media focussen vooral op de degradatie van "die Mannschaft"

  Ook de Duitse krantenmedia konden niet naast de zege van het Nederlandse elftal kijken, want door die overwinning degraderen de trotse Duitsers naar de B-reeks van de Nations League. 

   

  Sport Bild had het over "de geweldige prestatie van Oranje", Der Spiegel zag het somberder in en hield het op "Nederland maakt Duitse nationaal team officieel tweederangs". 

  L' Equipe: "Terug met voeten op de grond"

  The Guardian: "Nederland veroordeelt Duitsland tot B-reeks Nations League"