• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw: "We moeten de degradatie accepteren, doel blijft EK-kwalificatie"

  Duits bondscoach Joachim Löw blijft ondanks de degradatie in de Nations League positief.

  Duits bondscoach Joachim Löw blijft ondanks de degradatie in de Nations League positief.

  Na de zege van Nederland tegen Frankrijk zakt Duitsland naar de tweede klasse van de Nations League. De Duitse bondscoach Joachim Löw relativeert de degradatie en kijkt hoopvol naar de toekomst: "Moeten jongeren blijven integreren, want doel is EK-kwalificatie." 

  De Duitse bondcoach Joachim Löw heeft al betere tijden gekend met 'die Mannschaft'. Na de trieste uitschakeling op het WK in Rusland gooide Löw het over een volledig andere boeg, en koos hij resoluut voor verjonging in het Duitse elftal.

   

  Die nieuwe visie lijkt niet meteen te lonen, want na een desastreuze campagne in de eerste editie van de Nations League degraderen de Duitsers naar de tweede klasse. Löw zelf blijft wel positief. 

   

  "De degradatie doet natuurlijk pijn, maar we moeten die accepteren. Onze blik blijft gefixeerd op het EK in 2020, waar we ons voor willen kwalificeren. We willen er met een sterk team aantreden. Verder zullen we doorgaan op het ingeslagen pad, en de jongere spelers progressief blijven integreren in de nationale ploeg. "

  Duitsland vloert Rusland, maandag komt Oranje op bezoek

  Het Duitse elftal won donderdag overtuigend met 3-0 van Rusland, met goals van het jonge trio Sané, Süle en Gnabry.  Volgende week maandag ontvangt Duitsland Nederland, dat op zoek gaat naar de groepswinst in poule A van de Nations League. 

   

  Löw blikte op de website van de Duitse voetbalbond kort vooruit op die wedstrijd. "Na de verloren heenmatch (het werd 3-0 in Amsterdam, red.) hebben we iets goed te maken. We zullen ons best doen om te winnen."