• home
 • video
 • pas verschenen

  De Pauw: "Ik ben moeilijk te kloppen in baanronde. Da's kicken"

  " "

  Moreno De Pauw (l) en Lindsay De Vylder (r).

  Vorig jaar won Moreno De Pauw in Gent aan de zijde van Kenny De Ketele, nu pakt de snelle Belg met Lindsay De Vylder veel punten, maar ze volgen op 6 ronden. "Dat doet toch een beetje pijn", stelt De Pauw, die zich troost met zijn dominantie in de tijdritnummers.

  "Kicken dat het dak eraf gaat"

  Eén zekerheid is er in Gent: dat De Pauw de baanronde wint. "Buiten de eerste dag dit jaar is het heel lang geleden dat ik niet won. Toen had Lindsay wat last van plankenkoorts, denk ik. We kwamen bijna ten val in de aflossing."

   

  "Maar als hij mij goed afzet, is het moeilijk om mij te kloppen. Dit ligt me hier heel goed en ik doe het enorm graag. Ik kick erop dat het dak er telkens afgaat."

   

  "Het is een combinatie van techniek en snelheid. Door de techniek kan ik heel laag blijven in de baan." Vrijdag was Moreno-dag in Gent met 3 bussen fans uit Sint-Pauwels. "Dat zorgt ervoor dat je iets meer kunt. Als de dj dan een goed liedje opzet, is dat elke avond kippenvel."

  "Paar keer dom een ronde verloren"

  Voor De Pauw zijn de snelheidsnummers een opsteker, vooraan in de stand draait hij niet mee: "Lindsay en ik hebben in het begin wat moeten zoeken. We hadden hiervoor nog nooit samen afgelost. De voorbije dagen hebben we al 2, 3 keer op een domme manier een ronde verloren."

   

  "Tegen mannen zoals Iljo en Elia moet je dan van heel goede huize zijn om nog ronden terug te pakken. Donderda was eigenlijk de eerste dag dat alles in de ploegkoers liep zoals we wilden. Maar het podium halen, zal moeilijk worden."

   

  "We staan 7e en dat doet toch een beetje pijn, al kan er nog veel gebeuren."

  "Nog een keer De Ketele-De Pauw? Moet je aan De Ketele vragen"

  Vele liefhebbers zeggen nog steeds dat De Ketele-De Pauw het ideale koppel was voor Gent: de snelheid van De Pauw met de uithouding van De Ketele. "Het is zeker en vast jammer dat we niet meer samenrijden. Maar toen De Ketele en Ghys wonnen op het EK de voorbije zomer, wist ik eigenlijk al hoe laat het was. Ik wist dat de meeste organisaties de kampioenen samen zou willen. Voor mij was dat een spijtige zaak. Maar het is nu zo."


  Krijgen we nog eens De Ketele-De Pauw te zien in de toekomst? "Dat moet je aan De Ketele vragen", was het veelzeggende antwoord.

   

  "Ik wil me nu vooral amuseren. Ik wil er voor blijven knokken. Ik ben heel blij dat de tijdritnummers blijven lukken en ik hoop dat we het ritme van vandaag met Lindsay blijven volhouden."

  De Vylder: "Ik voel me al veel beter"