• home
 • video
 • pas verschenen

  "Verstraete maakte geen opzettelijke fout, maar misleidde wel de ref"

  Birger Verstraete kreeg tegen Anderlecht een rode kaart.

  Birger Verstraete heeft van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een schorsing van drie speeldagen gekregen voor zijn rode kaart tegen Anderlecht. De middenvelder van AA Gent moet wel maar twee wedstrijden langs de zijlijn toekijken.

  Verstraete ging in de wedstrijd tegen Anderlecht hard door op de enkels van Dauda. Hij kreeg eerst een gele kaart van de scheidsrechter Lambrechts, maar na ingrjipen van de VAR moest hij het veld toch verlaten met een rood karton.

   

  AA Gent ging in beroep tegen het schorsingsvoorstel van 3 speeldagen van het Bondsparket. De Geschillencommissie Hoger Beroep houdt vast aan 3 speeldagen, al is 1 speeldag wel met uitstel. Verstraete moet ook een boete van 2.500 euro betalen.

   

  Coach Jess Thorup kan niet op zijn middenvelder rekenen in de wedstrijden tegen Antwerp (25/11) en Lokeren (30/11).

  "Verstraete probeerde de scheidsrechter te misleiden"

  "Uit de TV-beelden leidt de commissie af dat Verstraete de bedoeling had om de bal te spelen en geen opzettelijke fout te maken", verklaart de Geschillencommissie HB de strafvermindering.

   

  "Met de roekeloze actie bracht hij de fysieke integriteit van Dauda evenwel ernstig in gevaar. Verstraete speelde ook de bal niet."


  In principe had twee speeldagen schorsing volstaan, maar de Geschillencommissie HB merkte nog een ander element op. "Na het contact maakt Verstraete zelf een beweging om een blessure te simuleren"


  "Daarmee probeerde hij de scheidsrechter te misleiden. Dit bijkomende element wettigt dat de minimumsanctie van twee wedstrijden schorsing dient verhoogd te worden met een wedstrijd uitstel."

  De tackle van Verstraete: