• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Riel: "Volgend jaar status in het triatloncircuit bevestigen"

  De Belgische triatleten Marten Van Riel en Jelle Geens op stage in Lanzarote.

  Marten Van Riel is één van de atleten die momenteel in Lanzarote verblijft voor de traditionele olympische stage. "Ik denk dat we een van de weinige landen zijn die zo'n kamp organiseert. Dat maakt het uniek", zo vertelt de Belgische triatleet aan Sporza.

  "Status bevestigen"

  Het seizoen van Van Riel zit er intussen op. Waarom is de triatleet hier dan aanwezig? "Het geeft je de mogelijkheid om iedereen wat beter te leren kennen, wat de sfeer ook bevordert. Daarnaast kan je op kampen als deze leren van elkaar. Op die manier voeg je nieuwe elementen toe aan je eigen aanpak."

   

  Na een slopend seizoen zou Van Riel aan het rusten moeten zijn. "Dat doe ik ook, maar hier doe ik mee aan wat alternatieve sporten. Zo heb ik padel leren kennen en heb ik ook wat op de mountainbike gezeten." 

   

  Nu de Belgische triatleet de winter induikt, wordt het vooral uitkijken of 2019 opnieuw een mooi jaar kan worden. "2018 was mijn eerste jaar waar ik constant gepresteerd heb. Volgend jaar moet ik die status bevestigen. Zo wil ik graag het podium bereiken van een World Series-event, wat qua niveau vergelijkbaar is met de Olympische Spelen."