• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert in zijn nopjes: "Eindelijk durf ik over die balkjes te wippen"

  Wout van Aert

  Wout van Aert verkent met succes het Werldbekerparcours in Tabor.

  Zaterdag vindt in Tsjechië de 4e manche van de Wereldbeker veldrijden plaats. Wout van Aert wipt er "eindelijk" vlot over de balkjes. Mathieu van der Poel "danst" dan weer liever met zijn fiets.

  Van Aert: "Maak progressie"

  Wout van Aert heeft tijdens de verkenning in Tabor vertrouwen getankt. "Ik mag trots zijn op mezelf", schrijft hij onder een video op de sociale media. "De hele veldritwereld kan bevestigen dat de balken in Tabor niet makkelijk zijn. En nu durf ik er eindelijk over te wippen, ookal is het maar tijdens de repetitie", zegt Van Aert, die zichzelf nog moed inpompt met de hashtag "progressie".

  Van der Poel: "Goeie danspartner"

  Durfal Mathieu van der Poel houdt van balkjes. Al heeft hij deze keer nog een tikje werk. Tijdens de verkenning blijft hij haken. "Met mijn fiets als danspartner", post de Nederlander op Instagram.

  Zo wipt Van der Poel in een wedstrijd over de balken:

  Morgen om 15u staat de Wereldbeker op het programma in Tabor. Mathieu van der Poel is tuk op de Tsjechische cross. Vorig jaar kroonde hij er zich tot Europees kampioen (zonder Wout van Aert aan de start). En waar maakte hij het verschil? Op de beruchte balkjes. Het bewijs zit u hieronder in het verslag van het EK.