• home
 • video
 • pas verschenen

  Milicevic: "Als Zwitserland speelt zoals tegen Qatar, verliezen ze met 0-5"

  " "

  Milicevic in actie bij Eupen.

  Met Zwitserland-België valt zondag het doek over de groepsfase van de Nations League. De Rode Duivels liggen in poleposition, maar Zwitserland is nog niet uitgeteld. Eupen-speler Danijel Milicevic, geboren in Zwitserland, verwacht een reactie van zijn vaderland. "Ik denk dat ze na Qatar wakker geschud zullen zijn."

  "Een nederlaag tegen Qatar doet pijn"

  Zwitserland sparde woendag tegen Qatar, maar dat werd geen lachertje. In eigen huis gingen de Zwitsers met de billen bloot: 0-1. "Ik heb die match gezien en dat was niet goed", bekent Danijel Milicevic (32) aan Sporza.

   

  "Het had de voorbije weken hard geregend in Lugano en het veld was niet goed", zegt de ex-speler van AA Gent die tegenwoordig bij Eupen speelt. "De bondscoach had ook veel spelers gewisseld. Er stonden slechts enkele titularissen op het veld en er waren ook enkele debutanten."

   

  "Maar goed, een nederlaag tegen Qatar doet pijn. Ik denk dat de Zwitsers wel wakker geschud zullen zijn. Tegen België zal het iets anders zijn. Het lag vooral aan de motivatie. Die oefenmatchen in de Nations League zijn een goeie zaak, maar in die andere vriendschappelijke wedstrijden heb je vaak een gebrek aan motivatie."

   

  "De reacties na de match tegen Qatar waren natuurlijk scherp. De pers was niet te spreken over de toewijding van de spelers en het spel an sich. Als je zo speelt tegen België, dan verlies je met 0-5. Want Qatar had meerdere kansen, hé. Ze beseffen dat ze zondag tegen een zeer sterk team zullen spelen." (Lees voort onder video)

  VIDEO: Zwitserland verloor woensdag met 0-1 bij Qatar

  "Ze zullen hun schouders niet laten hangen"

  "Ze hebben Qatar wellicht onderschat, maar dat zal tegen België zeker niet het geval zijn", weet Danijel Milicevic. "Ze spelen tegen een van de beste ploegen ter wereld, misschien wel het beste team. Zwitserland heeft het degelijk gedaan in Brussel, krijgt nu een laatste kans om groepswinnaar te worden en zal  nu in een kleiner stadion spelen met meer sfeer. Ze zullen hun schouders niet laten hangen."

   

  In Brussel wonnen de Duivels een maand geleden vrij moeizaam tegen Zwitserland: 2-1. "Zwitserland is achteraan heel solide, geeft weinig ruimte weg en slikt weinig doelpunten. In zijn laatste 10 thuismatchen hield het 9 keer de nul. Het zijn vooral spelers die veel lopen en hard werken. We hebben niet de individuele flitsen, wel een sterke defensieve organisatie."

   

  "Maar België heeft buitengewone spelers, zeker voorin. Iemand als Hazard kan het verschil maken, kijk maar naar die magnifieke opening bij de 1-0 tegen IJsland. Tegen zulke ploegen heb je toch een geniale ingeving nodig, zoals Hazard, Mertens en ook Tielemans dat kunnen."

  Zwitserland is achteraan heel solide, geeft weinig ruimte weg en slikt weinig doelpunten. In zijn laatste 10 thuismatchen hield het 9 keer de nul.

  Danijel Milicevic

  "Ik denk dat we nu toch wat verzwakt zijn tegenover het WK"

  Op het voorbije WK werd Zwitserland in de 1/8e finales gewipt door Zweden. "Na het WK waren de reacties gemengd. We zijn er steeds bij op de toernooien en hebben een goeie generatie, maar we stranden altijd in diezelfde fase van een toernooi."

   

  "Ik denk dat we nu toch wat verzwakt zijn tegenover het WK", werpt Milicevic op. "Er is veel polemiek geweest rond de keuzes van de bondscoach en de voetbalbond. Ze hebben sleutelspelers laten vallen, ook al waren ze niet te oud."

   

  "Spelers zoals Behrami waren heel belangrijk in de kleedkamer. Ook al droeg Lichtsteiner de band, hij was toch de aanvoerder. Hij heeft veel charisma en met het gegeven dat hij niet meer wordt opgeroepen, heeft Zwitserland veel verloren."

  Valon Behrami werd na het WK niet meer opgeroepen.

  Valon Behrami werd na het WK niet meer opgeroepen.