• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens en Schuurs vormen in 2019 geen duo meer: "Focus op enkelspel"

  Mertens en Schuurs wonnen in 2018 drie dubbeltoernooien.

  De wegen van dubbelpartners Elise Mertens en Demi Schuurs scheiden. Onze landgenote wil zich in 2019 meer toeleggen op het enkelspel. De Nederlandse wil een vaste dubbelpartner en kiest voor een samenwerking met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

  "Heel goede vriendinnen"

  Mertens en Schuurs wonnen dit seizoen drie WTA-toernooien: in Hobart, Rosmalen en Wuhan was het Belgisch-Nederlandse duo telkens de beste.

   

  Het tweetal plaatste zich ook voor de WTA Finals met de beste acht koppels van het seizoen. In Singapore verloren ze in de kwartfinales.

   

  Mertens is de nummer 13 van de wereld in het enkelspel. "Elise wilde graag haar focus leggen op het single tennis en ik wil graag een vaste partner voor het dubbelspel. Dus hier scheiden onze wegen", bevestigt Schuurs in de Nederlandse media.

   

  "We zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan. We zijn zelfs heel goede vriendinnen. Zij kiest nu voor een andere focus in haar spel. Daar heb ik alle begrip voor, maar mijn toekomst ligt in het dubbelspel."

   

  Schuurs vormt volgend seizoen een duo met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands, voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel.