• home
 • video
 • pas verschenen

  Hetze tegen "Judas" Vanderhaeghe bij KVK-fans

  Ooit was de liefde voor Yves Vanderhaeghe groter in Kortrijk.

  De aanstelling van Yves Vanderhaeghe ligt gevoelig in Kortrijk. De supporters reageren met veel onbegrip op de terugkeer van de trainer naar het Guldensporenstadion. 

  Anatoolspandoek tijdens Oostende - Kortrijk

  Vooral in enkele besloten Facebook-groepen gaat het er al sinds donderdagavond hevig aan toe. De reden is niet ver te zoeken: in mei 2015 ruilde Yves Vanderhaeghe KVK voor het KV Oostende van toenmalig voorzitter Marc
  Coucke, enkele weken nadat Vanderhaeghe zijn contract in Kortrijk met drie jaar
  verlengd had.

   

  Toen KVK donderdagavond bekendmaakte dat Glen De Boeck plaats moet maken voor Yves Vanderhaeghe deed dat menig supportershaar ten berge rijzen.

   

  Vanderhaeghe wordt onomwonden als een "Judas" omschreven. “Het zit echt diep bij ons. We nemen dit niet. We zullen zeker niet supporteren voor Vanderhaeghe na al wat hij ons gelapt heeft”, klinkt het.

   

  Vanderhaeghe geeft maandag zijn eerste training in Kortrijk. Veel ophef wordt dan nog niet verwacht, aangezien het een werkdag is. Het grote protest wordt aangekondigd op zaterdag 24 november. Dan speelt KVK op het veld van…Oostende. Er wordt gewag gemaakt van anti-Vanderhaeghe-spandoeken en een tifo, met een verwijzing naar Anatool, de slechterik in de strip Jommeke.

  “Wel protest, niet agressief”

  “Er broeit iets. De supporters zullen sowieso naar Oostende rijden, omdat ze de ploeg niet in de steek willen laten, maar er zal protest zijn tegen de figuur-Vanderhaeghe. Dat zal wel binnen de perken blijven, dus niet agressief van aard zijn.”

   

  De supporters nemen Vanderhaeghe niet alleen zijn vertrek naar Oostende kwalijk. “Vanderhaeghe is als KVO-coach een aantal van onze beste spelers komen weghalen. Dat was dan zogezegd een eer voor onze club, die er ook nog eens veel geld voor kreeg. Terwijl wij graag een stabiele subtopper willen worden die niet altijd vanaf 0 opnieuw moet beginnen. Ook dat zit ons hoog”, klinkt het.

   

  Ook KVK-manager Matthias Leterme heeft de boter gegeten bij een aantal Kortrijkse aanhangers. “Leterme beseft niet welk gevoel de terugkeer van Vanderhaeghe bij ons oproept. Hij heeft geen kaas van voetbal gegeten. Wat hij doet, is totaal ongepast.”