• home
 • video
 • pas verschenen

  15 jaar later: kroonprins Van den Bossche weer op schoot van keizer Keisse

  Fabio Van den Bossche mocht 15 jaar later nog eens op de schoot van Keisse zitten.

  15 jaar geleden zat hij nog op de schoot van Iljo Keisse, nu rijdt Fabio Van den Bossche (18) als jongste ooit mee in de profzesdaagse in Gent. "Het is een droom die uitkomt", zegt het jonge talent.

  Fabio Van den Bossche wordt niet voor niets "de Remco Evenepoel van de piste" genoemd. Het supertalent klopte vorige maand nog de juniorenwereldkampioen op de weg in zijn laatste race als junior.

   

  "Het is raar om in het Kuipke rond te rijden als de man die Evenepoel klopte", vertelt Van den Bossche. "Maar de mensen erkennen het wel en dat is plezant."

   

  "Het is soms moeilijk te geloven dat ik deelneem aan de Gentse Zesdaagse. Ik heb hier zoveel jaren als toeschouwer gezeten. Het is onbeschrijfelijk om nu al met de profs mee te rijden. Het is een droom die uitkomt."

   

  "Ik probeer niet over mijn toeren te gaan tijdens de wedstrijd. Het is soms al zwaar genoeg om in het peloton te blijven. Maar je mag het deelnemersveld ook niet onderschatten. Voor mijn eerste Zesdaagse kan dat wel tellen."

  Van de Bossche kruipt nog eens op de schoot van Keisse

  In een fotoalbum ten huize Van den Bossche kleeft een foto van de 3-jarige Fabio op de schoot van Iljo Keisse. Nu ze samen op de piste rijden, was het tijd om ook nog eens samen op de foto te gaan: de kroonprins op de schoot van de keizer van het Kuipke?

   

  "Het zou weleens de aflossing van de wacht kunnen zijn", zegt Keisse. "Fabio is heel jong begonnen en heeft veel talent. Hij doet niets speciaals en volgt, wat niet meer dan normaal is, maar hij komt nooit in de problemen. De Zesdaagse is een goede leerschool voor hem."