• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings op olympische stage: "Mijn verhaal is nog niet afgelopen"

  De Belgische hordeloopster traint weer stevig met het oog op volgend seizoen.

  Terwijl veel Belgische atleten het rustig aan doen op de olympische stage in Lanzarote, zien we een vlijtige Eline Berings tijdens de trainingssessies. "Ik heb na de Memorial mijn vakantie al gehad. Mijn rust is dus voorbij", aldus Berings. 

  Een uitstekende zomer (en als beloning een nieuw profcontract) heeft het vuur in de intussen 32-jarige Berings opnieuw helemaal aangewakkerd.  "Alles viel nog eens in zijn plooi. Het heeft me vertrouwen en goesting gegeven", vertelt ze in Lanzarote. 

   

  De hordeloopster kampte de voorbije twee jaar met zware blessures. Daaruit heeft Berings veel proberen te leren. "Het zorgde ervoor dat ik een soort van resetknop bij mezelf gevonden heb. Ik had tijd om na te denken wat ik de voorbije jaren allemaal gedaan had en wat er moest gebeuren om de puzzelstukjes opnieuw in elkaar te laten vallen."

  "Blijven streven naar verbetering"

  Dit zorgde voor een mooi 2018, waarbij ze haar snelste race liep en net uit de EK-finale viel. "Mijn gedrevenheid en harde werk tonen dat ik er nog steeds sta. Ik lijk zelfs nog beter te worden, iets waar ik constant naar streef."


  Het missen van de Spelen in Rio was naar eigen zeggen een moeilijk moment voor Berings. "Ik dacht heel even aan stoppen. Maar ik voelde meteen erna dat mijn verhaal nog niet afgelopen is. Ik zal pas stoppen als het gevoel heb dat ik alles uit mijn carrière heb proberen halen."