• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeiers Brys en Van Zandweghe: "Individueel veel sterker geworden"

  Brys en Van Zandweghe trainen in Lanzarote vooral aan de roeimachines en op de fiets.

  Tim Brys en Niels Van Zandweghe zijn mee afgezakt naar Lanzarote voor de olympische stage van het BOIC. "Een roeivijver is hier niet, dus doen we vooral fysieke trainingen", vertelt het duo aan Sporza.

  De twee Belgische roeiers in de lichte dubbeltwee maakten in 2018 de grote sprong voorwaarts met als bekroning WK-brons. Hoe verklaren ze dat? "We hebben tijdens de vorige winter goed kunnen doortrainen, zonder blessures. Hierdoor hebben we stappen gezet", aldus Van Zandweghe.

   

  "We durven nu ook aggresiever starten aan een race, daar waar we in het verleden meer rekenden op onze sprint."

   

  "Een roeiwedstrijd hangt van veel factoren af, maar je voelt wel dat we ook individueel een stuk sterker zijn geworden", vult Brys aan. "Ook een jaar extra ervaring erbij doet veel."

   

  Het voorbije jaar heeft ervoor gezorgd dat het duo over meer werkingsmiddelen kan beschikken. "We krijgen de kans om een team uit te bouwen rondom ons. Hiermee kunnen we opnieuw stappen vooruit proberen te zetten."