• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwitserland, houd u klaar: daar komt de Belgische aanvalsgolf

  Bathshuayi steekt zijn duim omhoog na zijn twee goals tegen IJsland.

  Van alle ploegen in de hoogste divisies creëert België de meeste kansen per wedstrijd.

  Dankzij de 2-0-zege tegen IJsland heeft België een uitstekende uitgangspositie om de Final 4 van de Nations League te bereiken. Tijd voor wat cijfertjes, voor aanvang van het beslissende duel tegen Zwitserland vanavond.

  De Zwitsers mogen alvast een uitgekookt België verwachten. De Rode Duivels creëren namelijk veel kansen in iedere wedstrijd. In de drie Nations League-duels tot nu toe kwam de ploeg van Roberto Martinez tot exact zestig doelpogingen, een gemiddelde van twintig schoten/kopballen per wedstrijd.

   

  Geen enkele ploeg in de divisies A, B en C kan dergelijke cijfers voorleggen. Het op 1 na hoogst genoteerde land in divisie A wat betreft schoten per Nations League-duel is net Zwitserland, de tegenstander van zondag (50 schoten, 16,7 doelpogingen gemiddeld).

   

  België moet zondag wel opletten voor de aanvalslijn van de Zwitsers. Enkel Spanje (12) scoorde in divisie A meer goals dan Zwitserland (9), dat thuis tegen IJsland al 6 keer raak trof. België maakte er 7.

   

  De Rode Duivels kunnen zich dan weer optrekken aan hun defensie. Courtois moest in de drie duels slechts met 7 schoten op doel rekening houden, terwijl de Zwitserse doelman 18 doelpogingen moest verwerken.

  België heeft onderlinge geschiedenis met zich mee

  Ook wat betreft de onderlinge geschiedenis zit het snor voor de Belgen. In de laatste 8 onderlinge confrontaties kon Zwitserland maar 1 keer winnen van België. We moeten daarvoor al teruggaan naar het jaar 1983. 


  Het laatste duel in en tegen Zwitserland, een vriendschappelijke interland op 28 mei 2016, werd met 1-2 gewonnen. Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne waren toen de doelpuntenmakers. 

   

  België is zeker van groepswinst in Groep 2 van divisie A als het minstens gelijkspeelt in Zwitserland. De eindronde is in juni in Portugal.