• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Steenbrugge: "Wout van Aert mag onderhandelen met wegploegen voor 2019"

  Wout van Aert maakte dit jaar indruk op de weg.

  De UCI heeft het licht op groen gezet voor Wout van Aert om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever voor 2019. Dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge weten. 

  Wout van Aert heeft - zo meldt meester Van Steenbrugge - goed nieuws gekregen van de Internationale Wielerunie UCI. Hij mag voor 2019 vrij onderhandelen met een nieuwe werkgever. De voorwaarde is wel dat de transfer voor het einde van het jaar rond is. 

   

  Van Aert verbrak in september zijn contract met Veranda's Willems. Na een vertroebelde relatie met manager Nick Nuyens haalde Van Aert dringende redenen aan om op te stappen. Om het veldritseizoen te overbruggen richtte hij een eenmansploeg op: Cibel-Cebon. Met Veranda's Willems is er een juridisch conflict.

   

  Nu de UCI de weg heeft vrijgemaakt voor Wout van Aert om een nieuwe ploeg te zoeken, lijkt de weg naar Lotto-Jumbo open te liggen. Van Aert, die dit jaar imponeerde op de weg met podiumplaatsen in de Strade Bianche en het EK op de weg in Glasgow, heeft al een contract met de Nederlandse ploeg voor 2020.

  "Wout kan vanaf vandaag onderhandelen met nieuwe ploeg"

  "Wij kregen vandaag het officiële bericht van de juridische cel van de UCI dat Wout van Aert vrij kan onderhandelen met een nieuwe werkgever, op voorwaarde dat de transfer voor 31 december 2018 gerealiseerd wordt", zegt Van Steenbrugge.

   

  "Dat betekent dat Wout vanaf vandaag onderhandelingen kan opstarten met een nieuwe ploeg zodat hij aan de start kan komen van het komende wielerseizoen op de weg. Wout is heel opgelucht na een moeilijke periode met veel onrust rond zijn persoon."

   

  Lotto-Jumbo lijkt de logische bestemming voor Van Aert. "Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn", zegt Van Steenbrugge. "We gaan nu met ons kantoor ons best doen om bij de UCI een licentie aan te vragen voor Wout voor op de weg."