• home
 • video
 • pas verschenen

  Wayne Rooney neemt afscheid van Engeland met 120e cap op Wembley

  " "

  Wayne Rooney is topschutter aller tijden bij Engeland met 53 goals.

  Wayne Rooney heeft afscheid genomen van het Engelse publiek. Speciaal voor die gelegenheid werd de 33-jarige oud-spits van Everton en Manchester United opgeroepen voor het oefenduel tegen de VS. Rooney, met 53 goals Engelands beste schutter, scoorde niet in de 3-0-zege. Met die cijfers tankte Duitsland ook vertrouwen tegen Rusland.

  Rooney, die vanavond zijn 120e cap verdiende, had in 2016 voor het laatst het shirt van Engeland aangetrokken. In 2017 kondigde de huidige spits van DC United in de MLS zijn interlandpensioen aan.

   

  Met 3 Wereldbeker, 3 EK's en 53 doelpunten heeft Rooney natuurlijk wel iets betekend in Engeland, maar een afscheid was er niet geweest. Dat werd hem nu door de bond gegund, al klonk er ook kritiek in de media. Engeland heeft geen traditie van afscheidsmatchen en ze zagen er een truc van de bond in om het belang van de oefenmatch te verhogen.

   

  Rooney liet het niet aan zijn hart komen. In de 57e minuut mocht hij van Gareth Southgate invallen met het rugnummr 10 en de aanvoerdersband. "Het is een grote eer dat de FA mij deze kans geeft. Het wordt een geweldig moment", zei hij vooraf. De opbrengst van vanavond gaat naar de Wayne Rooney Foundation.

   

  Voor de sportieve volledigheid: Lingard, Alexander-Arnold en Wilson maakten de Engelse goals. Bij de VS bleef Ethan Horvath (Club Brugge) op de bank, Kenny Saief (Anderlecht) viel in.

  Foto's van Rooney in actie:

  Jong Duitsland tankt vertrouwen tegen Rusland

  De Duitse nationale voetbalploeg verkeert in volle crisis. Na het debacle op het WK in Rusland, waar Duitsland de groepsfase niet overleefde, kon het enkel nog een vriendenmatch tegen Peru nipt winnen. In de Nations League waren Nederland (3-0) en Frankrijk (2-1) te sterk, met ook nog een draw tegen de Fransen (0-0).

   

  Vanavond was er wel nog eens goed nieuws te rapen. Met een jong Duits elftal zette Joachim Löw in Leipzig het gastland van het WK met 3-0 opzij. Sané, Süle en Gnabry legden voor de rust de eindcijfers vast. Duitsland kan zo met een beetje goed gevoel naar de match van maandag tegen Nederland. Duitsland moet winnen om niet naar de B-divisie te degraderen.