• home
 • video
 • pas verschenen

  Tosh Van der Sande straalt in het Kuipke: "Ik vind het echt leuk"

  Tosh Van der Sande en Iljo Keisse

  Tosh Van der Sande gaat de strijd aan met Iljo Keisse, de keizer van het Kuipke.

  Na 5 jaar afwezigheid is Tosh Van der Sande er weer bij in de Zesdaagse van Gent. En dat doet de Lotto-renner met een kamerbrede glimlach. In het Kuipke zal hij wel moeten oppassen voor twee sluwe Nederlanders.

  Van der Sande: "Ik heb het gemist"

  "Ik heb het gemist", vertelt Tosh Van der Sande, die de eerste keer in Gent rijdt sinds 2012. "Gelukkig is het een beetje zoals zwemmen: je verleert het niet."

   

  De Lotto-renner draait de rondjes met een big smile. "Voor mij is het een lang seizoen. In het wegpeloton heb ik de meeste kilometers op de teller staan, maar ik doe dit met veel plezier. Ik vind het echt leuk, zeker met Jasper (De Buyst, red.) als goeie vriend. We hebben ook intensief naar deze zesdaagse toegewerkt."

   

  Na twee dagen staat het duo in dezelfde ronde als leiders Ghys/De Ketele en de nummers 2 Keisse/Viviani. "Voor ons is het al lang geleden. Daarom zullen we normaal gezien alleen maar beter worden", vermoedt Van der Sande. "Het draaien op een piste was weer wat wennen. Dat moet elke dag beter gaan."

  Stroetinga: "Profiteren van strijd tussen Belgen"

  Na twee dagen kleurt de top 3 Belgisch in Gent, maar de Nederlanders liggen op de loer. Wim Stroetinga en Youri Havik, winnaars in Londen en Berlijn, staan in dezelfde ronde op de 4e plaats.

   

  "We vormen hier misschien niet het sterkste koppel, maar het slimste. We profiteren van de strijd tussen de Belgen", vertelt Stroetinga. "In elk onderdeel gaan ze vol voor de punten. Wij gokken eerst op de jachten."

   

  "We rijden sluw en gokken graag op de slotdagen. We voelen mekaar goed aan, dat scheelt een hele boel."