• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Willems ruilt topfunctie bij UEFA in om CEO te worden van OHL

  " "

  In juli stopte Paul Van Der Schueren na 15 jaar als CEO.

  OHL heeft een nieuwe CEO: op 7 januari komt Peter Willems in dienst. De ex-voetballer van Zwarte Duivels Oud-Heverlee en het toenmalige Sporting OHL werkte de voorbije 13 jaar bij de Europese voetbalbond. Hij was er verantwoordelijk voor marketingactiviteiten en sponsoring.

  De 1B-club zocht al een tijdje een nieuwe CEO. Die post was vacant, sinds Paul Van Der Schueren eind juli na 15 jaar in die functie stopte. OHL nam zijn tijd om een geschikte kandidaat te vinden.

   

   "Ik ben heel trots dat ik de kans krijg om deze mooie club te leiden. Ik kan verder bouwen op de sterke funderingen die de King Power-familie hier heeft gelegd", reageert Willems op de OHL-site.

   

  "Ik besef hoe belangrijk de erfenis van de overleden voorzitter is voor zijn familie en iedereen die bij de club betrokken is. Ik kijk dan ook uit naar de uitdaging om zijn visie te helpen realiseren, zowel wat betreft de sportieve resultaten als het versterken van de maatschappelijke rol van de club."

   

  De club uit de studentenstad werd eind vorige maand opgeschrikt door de dood van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha. De Thai stierf in een helicoptercrash aan het stadion van het Engelse Leicester City, waar hij ook de touwtjes in handen had.

   

  Om de nieuwe CEO bij te staan stelde OHL onlangs ook Marc Tordeur aan als Hoofd Operaties. De club zoekt ook nog een CCO, een commerciële topman.

  Zoon Vichai: "Peter combineert uitgebreide jobervaring met sterke band met Leuven"

  Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van Vichai en ondervoorzitter van Oud-Heverlee Leuven, besliste mee over de CEO: “De komst van Peter is een belangrijke stap voorwaarts. Ze past in het verder uitbouwen van de infrastructuur en de langetermijnambities van de club. We zijn zeer verheugd dat we iemand met zijn ervaring en kennis kunnen aantrekken voor het vervullen van deze cruciale leidinggevende functie.”

   

  “Peter combineert een zeer uitgebreide professionele ervaring met een sterke band met Leuven. Hij kent de stad, haar inwoners en haar waarden. Dat zal belangrijk zijn voor hemzelf en de club om de banden tussen de club en de gemeenschap nog te versterken.”

  " "

  Peter Willems.