• home
 • video
 • pas verschenen

  37-jarige wereldkampioene Gran Fondo wordt prof bij Lotto Soudal Ladies

  Marie Dessart.

  "Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd", zegt Dessart.

  De 37-jarige triatlete Marie Dessart zal volgend jaar haar wielerdebuut bij de Lotto Soudal Ladies vieren. Dessart is wereldkampioene Gran Fondo in de categorie tussen 35 en 39 jaar.

  "Dit is een prachtige kans die ik nog krijg op mijn leeftijd, werkelijk een droom die uitkomt", reageert Marie Dessart. "De voorbije twee à drie jaar zette ik mooie resultaten neer in amateurwedstrijden, maar ik dacht dat het te laat was om ooit nog voor een eliteteam op de weg te rijden."

   

  "Onverwacht is dit nu toch aan de orde. Ik kijk ernaar uit om me te meten met de vrouwen op de weg en te ontdekken wat ik waard ben. Feit is dat de concurrentie groot is."

   

  Dessart heeft een verleden in de triatlonsport en legde in het verleden enkele Iron Man-wedstrijden af. "In het triatlon was ik heel sterk in het fietsen, maar tijdens het lopen haalden de tegenstanders mij in", verduidelijkt ze. "Daarom heb ik meer dan vijf jaar geleden voor het wielrennen gekozen. Ik reed Gran Fondo's en deed aan mountainbiken."

   

  "Lotto Soudal heeft me uiteraard niet ingelijfd voor de vlakke koersen. Mijn

  programma zal bestaan uit het rijden van heuvelachtigere wedstrijden en
  klimkoersen van één of meer dagen. Ik wil tonen dat ik het vertrouwen dat Lotto Soudal in mij heeft waard ben en ik wil gedurende het seizoen progressie boeken."