• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: James schrijft geschiedenis, Utah krijgt bolwassing en de "wraak" van Casey

  LeBron James (rechts) was nog maar eens de grote man bij de Lakers.

  De Los Angeles Lakers hebben voor de vierde opeenvolgende keer gewonnen. LeBron James was de grote man met 44 punten, 10 rebounds en 9 assists. Nog opvallend: de Utah Jazz kregen in Dallas een bolwassing van jewelste en Dwane Casey boekte met de Pistons een deugddoende zege bij zijn ex-team.

  Indrukwekkende James springt over Chamberlain

  Na een matige seizoensstart komen de Lakers eindelijk onder stoom in de NBA. Tegen de Portland Trailblazers, het zwarte beest van de Lakers, zag het er tot halverwege het tweede kwart opnieuw niet goed uit (32-45), maar dan nam LeBron James zijn makkers op sleeptouw.

   

  Met twee rake driepunters vlak voor de rust zorgde hij er bijna in zijn eentje voor dat de Lakers met een 55-59-voorsprong de kleedkamers konden ingaan.

   

  Ook na de rust domineerde James als vanouds. Met 16 punten in het derde kwart gaf hij de thuisploeg een geruststellende kloof van 8 punten. In het vierde kwart kwam de zege van de Lakers niet meer in gevaar.

   

  Het hoogtepunt van de avond kwam er net geen vier minuten voor het einde. Met een vrije worp ging James NBA-legende Wilt Chamberlain voorbij op de NBA-topschutterslijst. Zijn teller staat nu op 31.425 punten. 

  De indrukwekkende wedstrijd van LeBron James:

  Zwaarste nederlaag ooit voor Utah Jazz

  De Utah Jazz hebben in Dallas een avond beleefd om wel heel snel te vergeten. De Jazz raakten niet verder dan 68 punten en verloren dan ook zwaar: 118-68.

   

  Het verschil van 50 punten betekent voor het team ook de zwaarste nederlaag in hun geschiedenis. In 1979 verloren de Jazz wel van de Milwaukee Bucks met een verschil van 54 punten, maar toen spraken we nog van de New Orleans Jazz.

  Utah-coach Quin Snyder overlegt met zijn spelers.

  Butler verliest eerste wedstrijd voor 76ers

  Jimmy Butler heeft, enkele dagen na zijn overgang van de Minnesota Timberwolves, zijn debuut voor de Philadelphia 76ers gemist. Tegen de Orlando Magic zag het er nochtans lang heel goed uit voor Butler en co.

   

  In het vierde kwart was er bij een 76-92-stand geen vuiltje aan de lucht voor de 76ers. Maar dan stokte de motor. De Magic maakten 21 punten na elkaar en gingen plots aan de leiding. 

   

  Joel Embiid, die zijn eerste "triple-double" bij elkaar speelde (19 punten, 13 rebounds, 10 assists), deed er nog alles aan om de nederlaag te vermijden, maar de zege zat er niet meer in voor de 76ers: 111-106.

  De eerste punten van Butler in een 76ers-uniform:

  Casey neemt "wraak" op de Raptors

  Dwane Casey is met de Detroit Pistons op de valreep gaan winnen bij de Toronto Raptors. Casey dirigeerde de Raptors vorig seizoen naar hun beste seizoen ooit met 59 zeges en 21 nederlagen.

   

  Hij werd verkozen tot Coach van het Jaar, maar werd daarna ontslagen na de 4-0-nederlaag tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James in de play-offs.

   

  De Pistons waren er in het tussenseizoen als de kippen bij om Casey in te lijven. In Toronto kreeg hij vannacht een warm welkom van de thuisaanhang. De wedstrijd leek bij een achterstand van 19 punten verloren voor de Pistons, maar ze kwamen volledig terug. Bij 104-104 zorgde Reggie Bullock er met een "buzzer beater" voor dat de zege meeging naar Detroit.

  De "buzzer beater" van Bullock:

  De uitslagen van woensdag:

  • LA Lakers - Portland: 126-117 
  • Dallas - Utah: 118-68
  • Boston - Chicago: 111-82
  • Brooklyn - Miami: 107-120 
  • Toronto - Detroit: 104-106      
  • Phoenix - San Antonio: 116-96      
  • Milwaukee - Memphis: 113-116      
  • Minnesota - New Orleans: 107-100      
  • Oklahoma City - New York: 128-103      
  • Orlando - Philadelphia: 111-106      
  • Washington - Cleveland: 119-95