• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen roept ethische code voor bestuurders en medewerkers in het leven

  KV Mechelen pakte vorige week de periodetitel in 1B.

  De raad van bestuur van KV Mechelen wil de komende weken "de tijd nemen om een nieuwe werkingscultuur in de club te introduceren". KVM voert alvast een ethische code in. Een nieuwe voorzitter heeft de periodekampioen uit 1B nog niet aangesteld. 

  "Niemand is groter dan de club zelf"

  KV Mechelen werd enkele weken geleden uitdrukkelijk genoemd in het fraudedossier in het Belgische voetbal. Enkele bestuurders werden in verdenking gesteld, voorzitter Johan Timmermans zette vorige week zelf een stap opzij "om de sereniteit te behouden".

   

  De raad van bestuur van KVM voerde vandaag dan ook een ethische code in. "Zo’n code moet ervoor zorgen dat bestuurders de waarden van de club – verantwoordelijkheid, transparantie, eerlijkheid, respect en fair-play – in acht nemen”, zegt Dieter Penninckx namens de raad van bestuur op de KVM-site.

   

  Elke bestuurder moet de code ondertekenen en naleven, ook bestuurders en spelers zullen de code volgen. "Zo krijgt iedereen een duidelijk kader voor wat kan en wat niet. Belangenconflicten kunnen zo vermeden worden. Enkel het belang van de club telt."

   

  "We willen een duidelijk signaal geven: de hele club, van bestuurder, speler tot medewerker, dient zich deze ethische code eigen te maken. In alles wat je doet in naam van KV Mechelen moet duidelijk zijn wat de ethische spelregels zijn. Elke dag opnieuw. Want niemand is groter dan de club zelf.”

  "Nieuwe cultuur neerzetten"

  De raad van bestuur verzekert dat "de club blijft draaien, zowel operationeel als financieel". Voorlopig is er geen opvolger voor voorzitter Johan Timmermans. "We willen van het momentum gebruik maken om een nieuwe cultuur neer te zetten."

   

  "De ethische code is daarin een eerste stap. Iedereen, van supporter tot businesspartner, moet zich kunnen identificeren met Malinwa. Snel-snel formeel een nieuwe voorzitter aanduiden, is niet onze prioriteit. Daar nemen we even wat tijd voor.”

   

  Dieter Penninckx neemt samen met het tijdelijke directiecomité bestaande uit Hans Van der Biesen, Luc Leemans en Bram Scheerlinck de voorzitterstaken over. “De dagelijkse leiding is zo verzekerd. Op die manier kunnen we de komende maanden de ambities vorm geven en de structuur van de club verder uitbouwen."