• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk zet trainer De Boeck op straat: "Zo snel mogelijk nieuwe hoofdtrainer aanstellen"

  Glen De Boeck.

  Glen De Boeck moet zijn koffers pakken bij KVK.

  Verrassing bij KV Kortrijk: de interlandbreak betekent het einde van Glen De Boeck als T1 bij de nummer 12 in de Jupiler Pro League. "KV Kortrijk maakt er nu werk van om zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen."

  Glen De Boeck (47) moest een jaar geleden KV Kortrijk uit het slop halen. De Boeck, die Yannis Anastasiou opvolgde, deed zijn opdracht met verve. Kortrijk flirtte met Play-off I en schopte het tot in de halve finales van de beker van België.

   

  Maar de voorbije maanden zat er ruis op de relatie tussen De Boeck en Kortrijk. Een contractverlenging bleef lange tijd uit en De Boeck uitte geregeld zijn ongenoegen over zijn spelersgroep. Met 2 op 12 zakte KV Kortrijk de voorbije weken ook weg in het klassement.

   

  Vanmiddag oefende Kortrijk nog tegen Antwerp, maar dat was meteen het afscheid van de T1. "We danken Glen voor zijn inzet het afgelopen jaar en we houden eraan om hem veel succes te wensen in zijn verdere carrière. KV Kortrijk maakt er nu werk van om zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen", meldt KVK.

  5e ontslag dit seizoen in eerste klasse

  • 30/08/18: Moeskroen ontslaat Frank Defays. Opvolger: Bernd Storck
  • 8/10/18: AA Gent ontslaat Yves Vanderhaeghe. Opvolger: Jess Thorup
  • 27/10/18: Lokeren ontslaat Peter Maes. Opvolger: Trond Sollied
  • 11/11/18: Waasland-Beveren ontslaat Yannick Ferrera. Opvolger: ???
  • 15/11/18: KV Kortrijk ontslaat Glen De Boeck. Opvolger: Yves Vanderhaeghe