• home
 • video
 • pas verschenen

  Robbe Ghys (21): "Had wat stress, maar Kenny begeleidt me prima"

  Kenny De Ketele en Robbe Ghys

  Robbe Ghys (r) vormt in Gent een duo met titelverdediger Kenny De Ketele (l).

  Na zijn Europese titel ploegkoers doet Robbe Ghys nu een gooi naar de eindwinst in de Zesdaagse van Gent. "Ze zullen rekening moeten houden met ons", belooft 21-jarige kompaan van titelverdediger Kenny De Ketele.

  Ghys: "Vorig jaar moest ik volgen, nu moment creëren"

  Vorig jaar mocht Robbe Ghys het met Lindsay De Vilder Kenny De Ketele proberen lastig te maken in Gent, nu koerst hij zelf met de ervaren pistier.

   

  "Daar had ik wat stress voor, maar Kenny begeleidt me prima. Dankzij hem rijd ik nu zonder zenuwen rond", vertelt Ghys in het Kuipke aan Sporza. "Vorig jaar moest ik volgen en een goed moment kiezen, nu moeten we dat moment zelf creëren."

   

  En dat lukt prima. Na twee dagen gaat het duo Ghys/De Ketele aan de leiding. "Tijdens de eerste avond zijn we voorzichtig van start gegaan om Kenny (met zijn gebroken ribben, red.) de tijd te geven om er in te komen. Op dag 2 ging het al stukken beter."

   

  "Elke wedstrijd zullen we tactisch en slim moeten aanpakken. En als we op de juiste momenten vol gaan, zullen ze rekening moeten houden met ons."

   

  "Keisse, Viviani, De Buyst en Van der Sande zijn onze grootste concurrenten voor de zege. Kluge maakt ook een goede indruk, maar ik weet niet of zijn partner Reinhardt goed genoeg is. Hij rijdt minder flitsend", vindt Ghys.

  Robbe Ghys

  Tussen de wedstrijden door scrolt Robbe Ghys op zijn telefoon.

  Over De Pauw: "Moeilijke maanden"

  Robbe Ghys is vroeg rijp als pistier. "Met dank aan het Belgische project voor Tokio", legt de 21-jarige renner uit. "Op de trainingen met Fabio Van den Bossche, Moreno De Pauw, Lindsay De Vilder, Gerben Thijssen en Sasha Weemaes doen we mekaar vaak pijn. Dan zet je snel stappen."

   

  Ghys is sinds dit jaar de nieuwe wingman van De Ketele. De Pauw moest zijn plaats afstaan aan de belofte. "Best moeilijke maanden", zegt Ghys daarover, "maar concurrentie maakt ons sterker. Ik heb mijn kans gegrepen. Nu is het aan Moreno om te bewijzen dat hij weer in de ploeg thuishoort."

   

  Het interview met Robbe Ghys: