• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht draait geldkraan voor makelaars dicht tot na onderzoeken

  Anderlecht heeft in de strijd van voorzitter Marc Coucke tegen malafide makelaars alle betalingen voor tussenpersonen stopgezet. Dat heeft de club in een brief aan alle betrokken makelaars laten weten.

  Het Nieuwsblad heeft weet van een aangetekende brief van Anderlecht aan zowat alle makelaars van de spelers van paars-wit. In de brief wordt om begrip gevraagd voor de beslissing om alle betalingen te blokkeren "om de belangen van de club te berschermen".

   

  Concreet zou Anderlecht makelaars die in verdenking gesteld zijn niet uitbetalen tot het einde van het onderzoek. Makelaars die niet verdacht worden, zal de club eerst zelf controleren en dan pas betalen.

   

  Commissies voor makelaars worden vaak in schijven betaald in plaats van in een keer. Dat biedt Anderlecht de mogelijkheid deze maatregel te nemen, maar de onderzoeken kunnen wel maanden aanslepen. Makelaars dreigen al die tijd op hun geld te moeten wachten.