• home
 • video
 • pas verschenen

  POLL: jullie verkiezen Nations League boven oefenmatchen. Net als Snelders!

  De Rode Duivels wonnen thuis met 2-1 van Zwitserland.

  Vanavond beginnen de Rode Duivels aan de terugmatchen in de Nations League. Die nieuwe competitie moet een alternatief bieden voor de oefenwedstrijden. Twee derde van onze surfers is er alvast voor gewonnen. 

  62 procent van de bijna 14.000 stemmers verkiezen een Nations League-match met inzet tegen IJsland of Zwitserland boven een oefenmatch tegen Spanje of Duitsland. 38 procent gaat voor dat laatste. 

  Snelders: "België was kampioen van oefenmatchen, tot het er toe deed"

  Sporza-analist en gewezen assistent-bondscoach Eddy Snelders moet niet lang nadenken over de vraag wat hij het liefst heeft. "Ik kies voor de Nations League. Tegen Nederland is opnieuw gebleken dat het resultaat in oefenmatchen helemaal ondergeschikt is aan experimenten met veel wissels. Waar zit je dan naar te kijken?"

   

  "Voor het publiek is het gewoon pech dat we Zwitserland en IJsland hebben geloot. Slechter kon gewoon niet. Toch denk ik dat fans liever kijken naar een match met inzet, met een doel. In dit geval doorstoten in de Nations League. Wat heb je aan een oefenmatch tegen Spanje met na de rust 9 reserves?"

   

  "Als assistent-bondscoach dacht ik vroeger soms dat het goed was een oefenmatch zonder druk te kunnen spelen, maar in praktijk wordt er zoveel gewisseld en is de prestatiedruk zo laag dat je weinig leert als ploeg. België was vroeger kampioen van de oefenmatchen, maar als het er toe deed, lukte het ons niet."

  Wat vindt u? Deel uw mening:

  Bent u een voorstander van de Nations League? Of laat het u helemaal koud? 

  Deel uw mening in onze chat: https://chat.sporza.be/nations-league

  De volgende matchen van de Rode Duivels: