• home
 • video
 • pas verschenen

  Trouble in paradise? Warriors schorsen Green na clash met Durant (met video)

  Durant (links) en Green (rechts) enkele uren voor hun "clash".

  De Golden State Warriors hebben sterkhouder Draymond Green voor 1 wedstrijd geschorst na een woordenwisseling met ploegmakker Kevin Durant. Zonder Green (en de geblesseerde Stephen Curry) wonnen de Warriors vannacht wel van de Atlanta Hawks.

  Green probeerde maandagnacht de spannende wedstrijd tegen de LA Clippers te winnen. Hij ging bij een 106-106-stand voor eigen succes en faalde (zie: foto onder).

   

  Dat was niet naar de zin van Kevin Durant en op de bank van de NBA-kampioen kwam het tot een woordenwisseling, die zich na de wedstrijd voortzette in de catacomben van het Staples Center.

   

  De Clippers wonnen de ontmoeting uiteindelijk na 1 verlenging. Green werd enkele uren na de wedstrijd door zijn ploeg voor 1 wedstrijd geschorst. 

   

  Zonder Green wonnen de Warriors vannacht zonder al te veel problemen van de Atlanta Hawks. In eigen huis werd het 110-103. Kevin Durant maakte 29 punten, Klay Thompson was goed voor 24 punten. Stephen Curry ontbrak met een blessure.

  De bewuste fase:

  "Tijd om de knop om te draaien"

  Na de wedstrijd tegen de Hawks kwam Durant terug op het "incident" met Green. "We hebben er nog niet over gepraat. Het seizoen is nog lang en we zullen het er zeker over nog over hebben. Wat er juist gezegd is, wil ik niet kwijt. Het is tijd om de knop om te draaien en te basketballen."


  "De aanwezigheid en energie van Green zijn al een tijdje belangrijke kenmerken van ons team. Het was raar om vanavond zonder hem te spelen. Meer zeg ik niet."

   

  Ook coach Steve Kerr bleef op de vlakte. "Als je op een bepaald niveau speelt, gebeuren nu eenmaal dingen in een team. Dat is in het verleden ook altijd zo geweest."

   

  "Ik kijk nu niet anders naar Draymond Green. We proberen intern met deze zaak om te gaan. Hij is wie hij is en hij zal nog heel belangrijk zijn voor onze ploeg de rest van het seizoen."

  Durant en Green moeten gekalmeerd worden: