• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel over China en Dortmund: "Ik heb geen spijt en ik ben trots"

  Axel Witsel.

  Axel Witsel tijdens zijn persbabbel.

  Axel Witsel (29) mag wellicht morgen tegen IJsland zijn 100e cap opspelden. "Scoren in mijn 100e interland, dat zou mooi zijn", vertelde de middenvelder van Dortmund, die geen spijt heeft van zijn "atypisch parcours". "Als ik de tijd kon terugdraaien, dan zou ik net hetzelfde doen."

  "Ik heb nog vele mooie jaren voor mij"

  "Ik ben trots dat ik morgen de kaap van 100 interlands zal ronden", vertelde Axel Witsel op de persbabbel voor de match tegen IJsland. "Waar dit zal eindigen? Ik heb geen cijfer in mijn hoofd. Als mijn hoofd en lichaam volgen, dan blijf ik hier zo lang mogelijk voetballen. Ik heb nog vele jaren voor mij."

   

  Witsel scoorde in zijn debuutmatch tegen Marokko en "scoren in mijn 100e match zou ook mooi zijn". "Het voorbije WK is natuurlijk de mooiste periode bij de nationale ploeg. Ik heb bij de Duivels met vrij veel coaches samengewerkt, maar ik heb bij elke trainer het maximum gegeven."

   

  "Vandereycken heeft me voor het eerst opgeroepen, we hebben een super periode gehad met Wilmots en daarna heeft Martinez nog iets extra's bijgebracht. Dan denk ik aan het systeem met 3 verdedigers, dat zijn vruchten afwerpt. Hij heeft de winnaarsmentaliteit bijgebracht."

  Als mijn hoofd en lichaam volgen, dan blijf ik hier zo lang mogelijk voetballen

  Axel Witsel

  "Ik heb geen spijt"

  Axel Witsel heeft zichzelf bij Borussia Dortmund weer helemaal op de kaart gezet. Heeft hij door zijn passages in Rusland en vooral in China zijn eigen progressie niet wat afgeremd?

   

  "Ik heb geen spijt", zegt Witsel. "Als ik de tijd kon terugdraaien, dan zou ik net hetzelfde doen. Standard, Benfica, Zenit, China en nu weer in Europa: ik heb een atypisch parcours gedaan. Ik ben er trots op."

   

  "Ik heb in China gespeeld, maar ik ben bij de nationale ploeg gebleven en ben ook naar Europa kunnen terugkeren bij een grote club. Ik kreeg kritiek, maar dat hoort erbij. Maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld."

  "Kapsel van Fellaini? No way!"

  Op de persconferentie wilden Engelse media weten wat Axel Witsel van Marouane Fellaini vond, die zijn wilde haren kwijt is. "Ik zag zijn Afro-kapsel liever, maar nu hebben we weer de Marouane van lang geleden bij Standard. Of ik zijn voorbeeld zal volgen? No way!", klonk het stellig.