• home
 • video
 • pas verschenen

  Radwanska stopt met tennissen: "Kan lichaam niet meer tot grenzen pushen"

  Radwanska.

  Radwanska houdt het voor bekeken.

  Agnieszka Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. Ze won 20 titels, waaronder de Masters in 2015, en bereikte de finale op Wimbledon (in 2012). Haar hoogste ranking is nummer twee.

  "Ik wil met jullie een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven delen",
  opent Radwanska op Twitter. "Vandaag, na 13 jaar competitietennis, heb ik beslist mijn carrière te beëindigen. Het was geen gemakkelijke knoop om door te hakken."

   

  "Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn, waaronder 20 WTA-titels, de WTA Championships in Singapore, een Wimbledon-finale en zoveel meer. Maar
  jammer genoeg kan ik niet meer trainen zoals ik het gewend ben en kan mijn
  lichaam het niet meer opbrengen. Ik moet rekening houden met mijn gezondheid en toegeven dat ik mijn lichaam niet meer tot de vereiste grenzen kan pushen."

   

  Radwanska stopt als prof, maar wil wel in het tennis blijven. "Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, nieuwe ideeën. Hopelijk zijn die even opwindend als wat ik op de baan beleefde." Radwanska sloeg ruim 24,3 miljoen euro prijzengeld bij elkaar, goed voor een 7e plaats in de top 10 aller tijden.