• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen-voorzitter over huiszoeking: "We zijn zeer rustig"

  Het gerecht is vanochtend binnengevallen bij Moeskroen. "De club werkt volledig positief mee aan het onderzoek", reageert voorzitter Patrick Declerck.

  Moeskroen-preses Patrick Declerck legde aan onder meer Radio 2 en RTBF uit dat hij zich weinig zorgen maakt. "Onze club werkt volledig positief mee aan het onderzoek. De speurders hebben alle gevraagde documenten gekregen", legt de voorzitter uit.

   

  "De huiszoeking is op een constructieve en menselijke manier gebeurd. Voor de rest laat ik het gerecht zijn werk doen. Niemand is van zijn vrijheid beroofd. Ik ben er zelf het levende bewijs van."

   

  "Ik voel me op mijn gemak. We zijn heel rustig. Ik behoud al mijn woorden die ik in maart gezegd heb (zie hieronder). Bij andere clubs, die ons beschuldigd hebben, zijn bepaalde mensen wel van hun vrijheid beroofd."

   

  "Ik heb vooral het gevoel dat men in Vlaanderen op dezelfde nagel blijft kloppen. Waar halen zij het recht vandaan om een vonnis elk jaar opnieuw in twijfel te trekken? We spelen voetbal met een licentie die we bekomen hebben op een volledig wettelijke manier. Ik weet niet waarom ze Moeskroen altijd aanvallen."

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat we volledig correct gehandeld hebben in het licentiedossier. Je gaat mij niet vertellen dat al die rechtsgeleerden zich telkens vergist hebben. Of hebben we ze allemaal omgekocht misschien?"

  Moeskroen was na 4-0 in Eupen al de gebeten hond

  Het onderzoek gaat over de eigendom van de club en het licentiedossier van Moeskroen. In maart reageerde voorzitter Patrick Declerck al op beschuldigingen, die vooral uit Mechelse hoek kwamen. 

   

  "Ik wil zelf niet te veel over andere mensen en clubs spreken, want ik wil het vooral over Moeskroen hebben. Wij zijn een zeer correcte en ethische club die stap voor stap wil groeien", klonk het enkele maanden geleden.

  Bekijk de reactie van Declerck in maart 2018