• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse vliegt als vanouds in zijn Kuipke: "Dit is een droomstart"

  Keisse in de nieuwe uitrusting van zijn team Deceuninck-Quick Step.

  Iljo Keisse en Elia Viviani zijn uitstekend uit de startblokken geschoten in de Gentse Zesdaagse. Het duo van Deceuninck-Quick Step verzamelde veruit het meeste punten op de eerste avond. "Viviani is heel gemotiveerd, dat geeft mij ook extra vertrouwen", zegt de Gentse keizer Keisse.

  "Vanaf het eerste nummer heel goed"

  Met 73 punten na dag 1 zijn Keisse en Viviani heel goed begonnen aan de Gentse Zesdaagse. Ze staan daarmee 2e op 1 ronde van Stroetinga/Havik. Vooral Keisse imponeerde in zijn Kuipke. "We zijn heel goed gestart en rijden rond met een heel goed gevoel", zegt 6-voudig winnaar Keisse aan Sporza.

   

  "Soms moet ik er wat inkomen op de eerste dag. Daar was nu niets van aan. Vanaf het eerste nummer waren we heel goed. Je kan dit een droomstart noemen."

   

  "Ik heb hard gewerkt en niet meer gerust na de Ronde van Turkije. Ik wist dus dat mijn conditie heel goed is, maar het is lang geleden dat ik op de piste gekoerst heb. Voorlopig gaat het heel gemakkelijk."

  Soms moet ik er wat inkomen op de eerste dag. Daar was nu niets van aan.

  Iljo Keisse

  "Viviani is heel gemotiveerd"

  Ook ploegmaat Elia Viviani lijkt in vorm. Hoe belangrijk is dat? "De laatste keer dat ik hier met hem rondreed, was hij niet goed. Ook met Mark Cavendish heb ik dat eens meegemaakt. Dan moet je dubbel zoveel werk op je schouders nemen en is het niet gemakkelijk om iets te laten zien."


  "De jaren voordien was het wel mogelijk om, net als vandaag, heel goed te starten. Ik heb Viviani ook echt nodig. Twee jaar geleden hing hij vaak aan de balustrade en sloeg hij vaak een beurt over. Na vier dagen was het vat dan ook af bij mij."

   

  "Nu heeft hij veel getraind en is hij heel gemotiveerd. Hij komt naar hier om te winnen en dat geeft mij ook extra vertrouwen. Het is onze ambitie om hier te winnen in Gent."

  Viviani heeft veel getraind en is heel gemotiveerd. Hij komt naar hier om te winnen en dat geeft mij ook extra vertrouwen.

  "Er zijn nog ploegen die er moeten inkomen"

  Door hun uitstekende start worden Keisse en Viviani meteen de topfavoriet in het Kuipke. Zorgt dat voor extra druk? "De eerste dag zijn er vaak ploegen die er nog wat moeten inkomen", houdt Keisse de boot af.

   

  "Het klassement is zeker nog niet gemaakt. Havik en Stroetinga staan voorlopig zelfs op kop en ik verwacht dat sommige mannen hun draai wel zullen vinden en nog zullen verbeteren. Onze start is goed, we proberen zo voort te doen."

  Keisse blikt terug op de eerste dag in Gent: