• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore op olympische stage: "In Tokio beginnen we vanaf nul"

  Jolien D'hoore.

  D'hoore op de Spelen in Rio.

  Twee jaar geleden veroverde Jolien D'hoore in Rio de Janeiro brons in het omnium. Over twee jaar wil onze landgenote weer eremetaal rapen. "Ik ben echt trots op wat ik in Rio gepresteerd heb, maar nu begint een nieuw hoofdstuk", zegt D'hoore.

  "Ik voel me al een van de anciens"

  Brandt het olympische vlammetje al bij Jolien D'hoore op stage op Lanzarote? "Ja, toch wel. Ik voel me ondertussen al een van de anciens", lacht D'hoore.

   

  "Er zijn veel nieuwe gezichten, maar ook bekende gezichten uit Londen en Rio. Dat maakt het leuk. De sfeer is hier altijd heel goed. Elke avond doen we activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Dat is tot nu toe al heel goed meegevallen."

   

  D'hoore trekt de komende weken van Gent over Genève en Londen naar Nieuw-Zeeland en Hongkong. "Ik kijk er echt naar uit", zegt D'hoore, die de weg en de piste combineert. "We moeten nu punten pakken voor Tokio."

  "Hopelijk kunnen Kopecky en ik beter worden dan de rest"

  Met Lotte Kopecky zet D'hoore vol in op de ploegkoers. "Als we alle twee in orde zijn, dan kunnen we iets in de koppelkoers."

   

  "Tactisch en technisch zijn we heel goed. Alle puzzelstukjes moeten eens in elkaar vallen. Hopelijk kunnen we tonen dat we echt top zijn in de ploegkoers."

   

  "Dat de concurrentie intussen groter is? Het niveau is enorm gestegen. We moeten gewoon mee. We moeten ons er aan optrekken. Hopelijk kunnen we beter worden dan de rest."

  "Ik kijk vol goeie moed naar de toekomst"

  Jolien D'hoore weet wat het betekent om een olympische medaille te veroveren. "Mijn medaille ligt in de kast, ergens opgeborgen. Ik ga naar Tokio en daar beginnen we vanaf nul. Het doel is om daar weer een medaille te pakken en liefst goud."

   

  "Ik ben echt trots op wat ik gepresteerd heb in Rio, maar nu begint er een nieuw hoofdstuk. Het is weer opbouwen. Ik heb aan mijn nieuwe ploeg (Boels Dolmans) gezegd dat de ploegkoers mijn hoofdzaak is."

   

  "Ik wil mijn programma daar aan aanpassen en daar gingen ze mee akkoord. Ik kan mijn wegprogramma in functie daarvan kiezen. Ik kan genoeg rustperiodes inlassen, wat afgelopen jaar niet kon. Dus ik kijk vol goeie moed naar de toekomst."