• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Mijn doel is om in Tokio de gouden medaille te pakken"

  Victor Campenaerts.

  Tijdrijder Victor Campenaerts heeft grote ambities voor Tokio.

  Victor Campenaerts (27) heeft een vruchtbaar jaar achter de rug met goud op het EK en brons op het WK tijdrijden. Maar de Lotto-renner heeft nog veel honger. Komend seizoen wil hij het werelduurrecord aanvallen, in 2020 mikt Campenaerts op de Spelen in Tokio op het allerhoogste. "Misschien kan ik op de Spelen het hardst boven mezelf uitstijgen."

  "Ik mik in Tokio op het hoogste"

  Victor Campenaerts stapte voor het eerst op het vliegtuig voor de BOIC-stage op Lanzarote. "Er zijn hier veel atleten die ik zelfs niet ken. Voor mij heeft het lang geduurd, ik heb iets moeten laten zien voor ik hier kon geraken. Dat geldt voor al deze atleten", vertelt Campenaerts aan Sporza.

   

  "Ik leer hier andere gezichten kennen, maar ook andere sporten en aanpakken. Aan tafel kijk je dan toch eens hoe zij hun voeding aanpakken en ga je na of je er iets uit kunt leren."

   

  Wie op de BOIC-stage aanwezig is, heeft olympische ambities. "Ik heb dat al redelijk duidelijk uitgesproken. Mijn doel is om in Tokio een gouden medaille te pakken. Überhaupt een medaille pakken zou mooi zijn, maar ik mik op het hoogste."

   

  "Op een kampioenschap kan ik boven mezelf uitstijgen. En de Olympische Spelen zijn toch het grootste kampioenschap. Misschien kan ik daar het hardst boven mezelf uitstijgen."

  "Op het WK heb ik mijn stoutste dromen overtroffen"

  Met goud in Glasgow en brons in Innsbruck heeft Victor Campenaerts een boerenjaar achter de rug. Welke medaille roept de beste herinneringen op? "Goud op het EK was een bevestiging van vorig jaar. Daar was het voor mij persoonlijk meer van moeten."

   

  "Het parcours op het WK was echt lastig met die lange klim. Ik dacht: met top 5 zal ik de supporters kunnen verbazen. Maar ik heb mijn stoutste dromen overtroffen. Ik was er ongelofelijk tevreden mee. Aan de reacties van de fans en de pers merk ik dat die bronzen medaille hoger aangeschreven staat."

  Over uurrecord: "Misschien beter nu dan in een olympisch jaar"

  Dit jaar plant Victor Campenaerts een aanval op het werelduurrecord. Hij wil zich in Namibië voorbereiden. "Het is nog niet in kannen en kruiken hoe we dat aanpakken en hoe we dat inplannen met de ploeg, maar dat zou het eerste grote doel zijn."

   

  "Als je naar Namibië gaat, dan denkt men dat daar op afzondering gaan het zwaarste aspect is. Maar het is een keuze om het mentaal dragelijker te maken."

   

  "Als je naar de Sierra Nevada gaat, dan zit je twee uur op het vliegtuig, maar verblijf je in een internaat boven op die berg. In Namibië zit je in de hoofdstad, waardoor je niet het gevoel hebt volledig op afzondering te zitten."

   

  "Ik denk dat dat het mogelijk zal maken om daar twee maanden te zitten zonder mentaal te kraken. Het is nog een beetje een vraagteken, maar het is misschien beter dat ik het deze winter doe dan in een olympisch jaar."

  Bekijk het gesprek met Victor Campenaerts: