• home
 • video
 • pas verschenen

  Videoref scoort 2 op 3 in Antwerp - KV Oostende

  Gert Verheyen

  Oostende-coach Gert Verheyen kan zijn ogen niet geloven.

  Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist maakte de Video Assistent Referee (VAR) vrijdag in de competitiewedstrijd tussen Antwerp en KV Oostende maar één fout. Oostende had een penalty moeten krijgen.

  Wel strafschop

  Vrijdagavond stuurde Antwerp Oostende met een 2-0-nederlaag terug naar de kust, maar de wedstrijd had ook anders kunnen uitdraaien. Na 5 minuten raakte Antwerp-speler Rodrigues de bal met z'n rechterhand.

   

  "Alhoewel er een duidelijke beweging is van de arm naar de bal fluit de scheidsrechter niet voor strafschop. Hier had de VAR moeten tussenkomen", merkt scheidsrechtersbaas Johan Verbist op in zijn wekelijks rapport.

  "Geel had volstaan voor Mbokani"

  Antwerp ontsnapte niet alleen aan een penalty, Mbokani en Bolingi hadden ook van het terrein kunnen vliegen. De eerste trapte na, de tweede ging op de voet van zijn tegenstander staan. Mbokani ging vrijuit, Bolingi kreeg geel.

   

  Over de fase met Bolingi rept scheidsrechtersbaas Johan Verbist echter niet en Mbokani had ook geen rood verdiend. "Gezien de lage intensiteit en de fysieke integriteit van de Oostende-speler die niet in gevaar is, had hier een gele kaart volstaan", oordeelt de voormalige ref. "Correcte inschatting van de VAR om niet tussen te komen."

   

  De VAR-tussenkomst die leidde tot de rode kaart van Oostende-speler Nkaka vindt Verbist gerechtvaardigd.