• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Zal in 2019 klassiekers rijden. Roubaix? Dat kan"

  Mathieu van der Poel reed vorig jaar onder meer de Sluitingsprijs van Putte-Kapellen.

  Mathieu van der Poel is voorlopig onverbiddelijk in het veldritseizoen, maar richt zijn blik ook al op de weg. "Ik zal voor het eerst enkele grotere wegwedstrijden rijden", vertelt hij.

  Met overwinningen in Niel en Gavere staat de zegeteller van Europees kampioen Mathieu van der Poel al op 9. En daar mag van de Nederlander  zeker nog één overwinning in het veld bijkomen. "Het volgende doel is het WK", vertelt hij in de Nederlandse talkshow Peptalk.

   

  "Ik ga ook voor het eerst enkele grotere wegwedstrijden rijden. Gent-Wevelgem zal er wel tussenzitten en enkele klassiekers. Parijs-Roubaix? Dat kan ook, maar dat weet ik nog niet."

   

  "Ik ben geen planner, moet ik eerlijk toegeven. Ik spring vaak van her naar der en dat pakt goed uit voor mij."

  "Ik wil niet alles snel snel doen, omdat het nu goed gaat"

  Van der Poel let vooral op dat hij zichzelf niet voorbij holt. "Ik ben nog maar 23, dus ik heb tijd genoeg. Na de Olympische Spelen (waar Van der Poel met zijn mountainbike aan de slag wil, red) ben ik 25. In een gezonde carrière heb ik in principe dan nog 10 jaar om op de weg te rijden."

   

  "Ik wil bijvoorbeeld ooit wel de Tour rijden, maar ik besef ook dat ik het nog een tijdje moet volhouden. Ik wil niet alles snel snel doen, omdat het nu goed gaat. Het moet goed blijven gaan. Ik probeer mijn conditie vast te houden."

  Van der Poel: "Parijs-Roubaix? Dat kan"